Gemeente Zevenaar


week 29, 17 tot 24 juli 2006

OPENBARE BEKENDMAKINGEN

WET OP DE RUIMTELIJKE ORDENING

Aanvragen vrijstelling bestemmingsplan

Bij het college van Burgemeester en Wethouders zijn de volgende aanvragen ingekomen:

* om met toepassing van artikel 19 lid 3 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening vrijstelling te verlenen van het bestemmingsplan `Oud-Zevenaar' voor het uitbreiden van een keuken op het perceel Oud Zevenaarseweg 75 te Zevenaar;
* om met toepassing van artikel 19 lid 3 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening vrijstelling te verlenen van het bestemmingsplan `Stegeslag' voor het uitbreiden van de woning op het perceel 't Stegeslag 39 te Zevenaar;

* om met toepassing van artikel 19 lid 3 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening vrijstelling te verlenen van het bestemmingsplan `Stegeslag' voor het plaatsen van een carport op het perceel Collenkamp 13 te Zevenaar;

* om met toepassing van artikel 19 lid 3 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening vrijstelling te verlenen van het bestemmingsplan `Centrum, deelplan 't Griet' voor het vestigen van De Hypotheker op het perceel Kampsingel 5a te Zevenaar.

Het college is voornemens deze vrijstellingen te verlenen.

Ter inzage
De ontwerpen van de te nemen besluiten, met de daarop betrekking hebbende stukken, liggen met ingang van donderdag 20 juli a.s. gedurende zes weken ter inzage bij de balie Ruimte. Tijdens deze periode kan een ieder schriftelijk of mondeling zijn zienswijze kenbaar maken aan burgemeester en wethouders.

Aanvragen aanlegvergunning

Bij het college van Burgemeester en Wethouders zijn de volgende aanvragen ingekomen:

* voor het bouw- en woonrijp maken van de grond ten behoeve van de aanleg van het bedrijventerrein Angerlo-Doesburg nabij De Koppel 3 en 5 te Angerlo;

* voor het egaliseren en aanleggen van een pad op het perceel Oud Zevenaarseweg 40 in Zevenaar.

Het college is voornemens deze vergunningen te verlenen.

Ter inzage
De ontwerpen van de te nemen besluiten, met de daarop betrekking hebbende stukken, liggen met ingang van donderdag 20 juli a.s. gedurende zes weken ter inzage bij de Balie Ruimte. Tijdens deze periode kan een ieder schriftelijk of mondeling zijn zienswijze kenbaar maken aan burgemeester en wethouders.

WONINGWET

Ingekomen aanvraag lichte bouwvergunning week 27/2006:
* Ds. J.A. Visserstraat 15 Lathum, vervangen van de berging

Ingekomen aanvraag lichte bouwvergunning week 28/2006:
* Oosteinde 82 Zevenaar, gedeeltelijk veranderen van de voorgevel

KAPVERORDENING

Ingekomen aanvraag kapvergunning week 27/2006:

* Hoek Beekseweg/Emmerichseweg Babberich, kappen 3 eiken

VERGADERING WELSTANDCOMMISSIE

De openbare vergadering van de Welstandscommissie wordt gehouden op woensdag 26 juli 2006 om 9.00 uur in het gemeentehuis (kamer 402). De agenda van deze vergadering ligt ter inzage bij de Balie Ruimte.

WET MAATSCHAPPELIJKE ONDERSTEUNING (Wmo)

Met ingang van 1 januari 2007 vervangt de Wet maatschappelijke ondersteuning de Welzijnswet en de Wet voorzieningen gehandicapten (Wvg). Bovendien worden delen uit de Algemene Wet Bijzondere Ziektekosten (AWBZ), zoals de hulp bij het huishouden, overgeheveld naar deze nieuwe wet. De gemeente is verantwoordelijk voor de Wet maatschappelijke ondersteuning. Ter voorbereiding hierop is een beleidsnotitie en een concept-verordening opgesteld.

In de beleidsnotitie staan het Wmo-loket en de hulp bij het huishouden centraal. Er wordt een loket gerealiseerd waar burgers met al hun vragen op het gebied van zorg en welzijn zowel fysiek, telefonisch als digitaal terechtkunnen. Voor de hulp bij het huishouden wordt een overgangsjaar gehanteerd. Dit betekent dat in 2007 de uitvoering volgens de huidige (AWBZ-)praktijk plaatsvindt.

In de concept-verordening zijn kaders opgenomen over wie aanspraak kan maken op welke voorzieningen. Er zijn bepalingen opgenomen over o.a. de vorm van de te verstrekken individuele voorzieningen, de hulp bij het huishouden, woonvoorzieningen, vervoersvoorzieningen en rolstoelvoorzieningen.

Ter inzage
Beide notities zijn tot 1 september 2006 in te zien bij de balie van de sector Samenleving, gedurende de reguliere openingstijden. U kunt de stukken ook downloaden via de website van de gemeente Zevenaar.

Gedurende de termijn van ter inzagelegging kunt u schriftelijk reageren op de notities bij het college van burgemeester en wethouders, Postbus 10, 6900 AA Zevenaar.
Uw reacties worden meegenomen bij de definitieve besluitvorming over het te volgen beleid van de gemeente.

BESLUITEN

WET OP DE RUIMTELIJKE ORDENING
Vrijstelling bedrijf of beroep aan huis

Het college van Burgemeester en Wethouders heeft besloten vrijstelling te verlenen met toepassing van artikel 19 lid 3 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening voor het uitoefenen van bedrijfsmatige activiteiten aan huis voor een kapperszaak op het perceel Kerkstraat 85 te Giesbeek.

Beroep

Degene wiens belang rechtstreeks bij dit besluit betrokken is, kan daartegen binnen zes weken na publicatie van dit besluit een gemotiveerd beroepsschrift indienen bij de Arrondissementsrechtbank te Arnhem (Sector bestuursrecht, postbus 9030, 6800 EM Arnhem). Indien een beroepschrift is ingediend en onverwijlde spoed dat vereist, kan bij de Voorzieningenrechter van de Arrondissementsrechtbank te Arnhem (Sector bestuursrecht, postbus 9030, 6800 EM Arnhem) een voorlopige voorziening worden gevraagd.

WET MILIEUBEHEER

Milieuvergunning 8.1 Wm
Burgemeester en wethouders hebben op 11 juli 2006 besloten een oprichtingsvergunning als bedoeld in artikel 8.1 Wet milieubeheer te verlenen aan de heer P. Reijmer voor het oprichten van een melkrundveebedrijf op perceel Schoepikstraat (ong.) te Duiven (kadastraal bekend als gemeente Oud-Zevenaar, sectie O, nummer 35). De vergunning is aangevraagd voor het houden van 140 melkkoeien, 100 stuks vrouwelijk jongvee tot 2 jaar en 1 fokstier.

Ter inzage

De ontwerpvergunning heeft vanaf 10 mei jl. gedurende zes weken ter inzage gelegen zonder dat zienswijzen zijn ingediend. De definitieve vergunning wijkt inhoudelijk niet af van het ontwerp. De vergunning wordt op 20 juli 2006 op het gemeentehuis ter inzage gelegd bij de Balie van de sector Ruimte. Zij kan daar tijdens openingstijden worden ingezien tot het einde van de beroepstermijn. Inzage is ook mogelijk buiten de openingstijden. Hiervoor kan een afspraak gemaakt worden met mevrouw L. Kuiper van de afdeling Handhaving tel. (0316) 595 269.

Beroep

Binnen zes weken na de dag van terinzagelegging kunnen belanghebbenden tegen de milieuvergunning in beroep gaan bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Geen beroep kan worden ingesteld door een belanghebbende aan wie redelijkerwijs kan worden verweten dat hij geen zienswijzen heeft ingebracht tegen de ontwerpvergunning. Indien tegen de milieuvergunning beroep is ingesteld, kan bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak een voorlopige voorziening worden gevraagd.

BRANDBEVEILIGINGSVERORDENING

Burgemeester en wethouders hebben de volgende tijdelijke gebruiksvergunningen verleend met betrekking tot brandveilig gebruik als bedoeld in artikel 2.1.1. van de Brandbeveiligingsverordening:
* voor een feesttent ten behoeve van een bruiloft op 15 juli 2006 op het terrein aan strand `De Geer' van recreatiegebied Rhederlaag te Giesbeek;

* voor het Breulyfeest op 29 juli 2006 op het terrein van De Breuly in Zevenaar;

* voor vakantieactiviteit Doedorp in de periode van 3 t/m 14 augustus 206 op het terrein van de Breuly te Zevenaar;
* voor het Hippisch Evenement van PV De Boleemruiters in de periode van 21 t/m 30 juli 2006 op het terrein aan de Nieuwe Steeg te Zevenaar

Ter inzage

Deze vergunningen liggen met de tekeningen en bijbehorende stukken vanaf 20 juli 2006 ter inzage bij de brandweergarage Prof. Aalbersestraat 3 te Zevenaar.

Bezwaar
Binnen zes weken na de dag van bekendmaking kan eenieder schriftelijk een bezwaarschrift indienen bij burgemeester en wethouders, Postbus 10, 6900 AA Zevenaar. Na het indienen van een bezwaarschrift kunt u tevens een voorlopige voorziening vragen bij de president van de Rechtbank te Arnhem.
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de afdeling Preventie van de brandweer tel: 595172/595176

ALGEMENE PLAATSELIJKE VERORDENING ZEVENAAR 2006

Vanwege de grootschaligheid van het Nationaal Waterkamp NAWAKA op Rhederlaag heeft de burgemeester bepaald dat het gebied dat wordt begrensd door de IJssel - Bingerdensedijk te Giesbeek en de Rivierweg tot aan de gemeentegrens, waaronder begrepen de plaats Giesbeek, wordt aangewezen als gebied waar het verboden is alcoholhoudende drank te nuttigen of aangebroken flessen, blikjes en dergelijke met alcoholhoudende drank bij zich te hebben in de periode van maandag 24 juli 2006 tot en met donderdag 3 augustus 2006.

De burgemeester heeft op 4 juli jl. op grond van de Algemene Plaatselijke Verordening Zevenaar 2006 (APV) dit besluit genomen.

Ter inzage

Dit besluit ligt vanaf 20 juli a.s. gedurende de openingstijden ter inzage bij de Balie Ruimte in het gemeentehuis.