ROC Friese Poort


ROC Friese Poort heeft convenant ondertekend | 17-07-2006

Veiligheid en veiligheidsgevoelens zijn vandaag de dag op scholen belangrijke onderwerpen. Maatregelen ter bevordering van de veiligheid krijgen dan ook veel aandacht. In dit kader hebben Regiopolitie Fryslân, ROC Friese Poort, Friesland College en AOC Friesland besloten een convenant te sluiten. ROC Friese Poort, Friesland College en AOC Friesland hebben als eerste scholen van Fryslân de lijst met afspraken over veiligheid ondertekend.

Het blijkt dat er zaken op scholen gebeuren, waar de school geen weet van heeft. De scholen willen meer doen met kennis over deze zaken. Door een vast aanspreekpunt bij de politie, kunnen zorgen makkelijker uit handen worden gegeven. Siem Jansen, lid College van Bestuur ROC Friese Poort, wijst erop dat het aanwijzen van contactpersonen vooral bedoeld is om criminaliteit te voorkomen, niet alleen om die te bestrijden.

De scholen en de politie benadrukken dat er geen sprake is van onveilige situaties op de scholen. Voor de politie is de ondertekening van het convenant tevens een startpunt van een traject dat men ook graag met andere scholen wil ingaan.