Politieberichten stad Utrecht, 11.30 uur

Utrecht, 17-07-2006

Hoteldief

UTRECHT Zondagmiddag heeft de politie een man aangehouden voor diefstal van een kassalade uit een hotel.

Omstreeks 12.25 uur belde personeel van een hotel in het centrum van Utrecht dat een man bij een insluiping een kassalade had gestolen. In eerste instantie was er geen signalement van de insluiper bekend. Later kreeg de politie een andere melding dat een man een kassa aan het openbreken was op de Croeselaan. Hieruit kwam wel een signalement naar voren waarmee de agenten een onderzoek in de omgeving konden instellen. Op de Catharijnesingel troffen agenten de man zonder vaste woon- of verblijfplaats aan, van 32 jaar oud. Hij werd aangehouden en ingesloten.

Graffitispuiters aangehouden

UTRECHT - Een 16- en 17-jarige jongen uit Houten zijn zondagmorgen om 05.50 uur aangehouden voor het spuiten van graffiti.

Onder het viaduct aan de Mereveldseweg betrapten surveillerende agenten het tweetal op heterdaad. De jongens moesten mee naar het bureau en kregen daar een bekeuring.

Onder invloed

UTRECHT Op het Zandpad is een 23-jarige Utrechter aangehouden die met alcohol op achter het stuur zat.

De man werd zondagmorgen omstreeks 07.25 uur gecontroleerd bij een alcoholcontrole. Hij bleek onder invloed te zijn en werd aangehouden. De ademanalyse wees uit dat hij 280 ug/l in zijn lichaam had. Met een rijverbod van drie uur en proces-verbaal op zak, kon de beginnend bestuurder weer naar huis.

Aangehouden na agressie

UTRECHT Na een vechtpartij op het Janskerkhof zijn in de nacht van zaterdag op zondag twee verdachten aangehouden.

De politie ontving omstreeks 03.00 uur de melding dat er een vechtpartij had plaatsgevonden. Een 20-jarige Rotterdammer was in een horecagelegenheid op zijn oog geslagen. Beveiligingspersoneel van de gelegenheid waren achter twee verdachten aangelopen, nadat zij zich uit de voeten wilden maken. Op de Lange Jansstraat troffen toegesnelde agenten de medewerkers en twee verdachten, een 25-jarige IJsselsteiner en een 27-jarige inwoner van Nieuwegein, aan. De mannen waren recalcitrant en onder invloed van alcohol. Het bleek dat de man uit IJsselstein klappen had uitgedeeld en de agenten wilden hem hiervoor aanhouden. De Nieuwegeiner wilde zijn vriend helpen en probeerde de aanhouding te voorkomen. Hierop is ook hij aangehouden. De 25-jarige verdachte is ingesloten voor verhoor, de 27-jarige man werd na het opmaken van het proces-verbaal naar huis.

Aangehouden in gestolen auto

UTRECHT - Drie personen zijn zondagavond aangehouden omdat zij in een gestolen auto zaten.

Surveillerende agenten reden omstreeks 21.00 uur over het Zandpad en controleerden bij de meldkamer een kenteken van een auto. Het bleek dat de auto als gestolen gesignaleerd stond en daarom werd de bestuurder van de auto tot stoppen gedwongen. De man, een 21-jarige Utrechter, en zijn twee passagiers, een 22-jarige vrouw uit Den Haag en een 19-jarige vrouw uit Rotterdam, werden aangehouden en ingesloten voor verhoor.

Diefstal geluidsapparatuur

UTRECHT In de nacht van zondag op maandag zijn drie mannen aangehouden voor diefstal van geluidsapparatuur.

Omstreeks 02.40 uur belden getuigen de politie omdat zij zagen dat drie mannen met geluidsapparatuur aan het slepen waren op de Schermerhornstraat. De politie nam poolshoogte en zag dat een deur van een gebouw aan de bewuste straat was opengebroken. Onderzoek leidde tot een nabijgelegen schuur van een woning waar geluidsapparatuur werd aangetroffen. De goederen zijn voor nader onderzoek in beslag genomen. Op de Lauwerecht troffen agenten drie mannen uit Utrecht aan, van 27, 24 en 37 jaar oud, die voldeden aan een door getuigen opgegeven signalement. Ze zijn aangehouden en ingesloten voor verhoor.