Politie Hollands Midden

Datum: 17 juli 2006

De Zilk Tractor rijdt terras op

Een 65 jarige tractorbestuurder uit Zwaanshoek is zaterdag 15 juli omstreeks 17.30 uur met zijn voertuig een terras op de Zilkerduinweg opgereden. De man verloor de macht over de tractor met persmachine toen hij de rotonde vanaf de Ruigenhoekerweg linksaf de Herenweg opreed. De man reed vervolgens een terras op rechts van de weg. De bestuurder bleek onder invloed te zijn van alcohol. Een blaastest gaf een resultaat aan van 620 ug/l. De limiet is 220 ug/l. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt. Tevens werd zijn rijbewijs ingevorderd.

Lisse Doorrijden na verkeersongeval, getuigen gezocht Op zondag 16 juli, rond 02.24 uur, fietste een 17 jarige Hillegommer over het fietspad in de richting van Hillegom. Op het kruispunt van de Heereweg met de Oranjelaan wilde hij de weg oversteken. Een personenauto kwam uit de richting van de Oranjelaan en stak de Heereweg over. De personenauto reed de verkeerde weghelft op waarna er een aanrijding tussen de fietser ontstond. De personenauto is vervolgens zonder zijn identiteit bekend te maken weggereden. De fietser die gevallen was liep verwondingen aan kin en arm op. De politie vraagt de bestuurder van de auto of getuigen zich te melden via 0900-8844.

Voorhout Twee woninginbraken In de nacht van vrijdag 14 op zaterdag 15 juli is er in twee woningen in Voorhout ingebroken. In een woning aan de Kruidenschans kwamen inbreker(s) via de voorzijde van de woning binnen. Een tas en een laptop werden uit de woning weggenomen. Vermoedelijk zijn de dader(s) gestoord door de hond die aansloeg. In een woning aan de Hoefbladhof werd er eveneens ingebroken, uit de woning werden autosleutels, een GSM en bankpasjes weggenomen. De bewoners hebben aangifte gedaan bij de politie. De technische recherche zullen onderzoek doen in de woningen naar eventueel door de dader achtergelaten sporen.

Leiden Aanhoudingen wegens openlijk geweld De politie in Leiden heeft op zaterdagnacht 15 juli drie mannen aangehouden die betrokken waren bij een vechtpartij aan de Lammermarkt. In een uitgaansgelegenheid was er ruzie ontstaan tussen een 24 jarige Leidenaar en 28 jarige man uit Nieuwegein met een 20 jarige man uit Maarssen. Alle drie zouden geslagen hebben. Zij werden er door de portiers uitgezet. Buiten zette de vechtpartij zich voort, daarbij werd een 34 jarige vrouw uit Maarssen en een 21 jarige Leidse geslagen. Zij deden aangifte bij de politie. De politie hield de drie mannen buiten aan en brachten hen over naar het politiebureau. Om er achter te komen wat de aanleiding van de ruzie was geweest werd iedereen op het bureau gehoord. Omdat zij allemaal een andere verklaring aflegden is de aanleiding niet duidelijk geworden. De verdachten zijn in vrijheid gesteld, tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt.

In dezelfde nacht hield de politie vier verdachten aan op de Nieuwe Beestenmarkt. Er was een ruzie ontstaan tussen twee mannen met een groepje van vijf. Waarom de ruzie is ontstaan is niet duidelijk geworden, omdat er verschillende verklaringen werden afgelegd. De twee mannen, een 20 en een 29 jarige Leidenaar kregen ruzie met een groter groepje waarvan de twee andere verdachten, een 18 en een 20 jarige Leidenaar, deel uitmaakten. Er is over en weer geslagen waarna de politie hen alle vier aanhield. Bij de ruzie is een ruit van een pand aan de Nieuwe Beestenmarkt gesneuveld. Alle vier de verdachten zijn inmiddels in vrijheid gesteld, tegen hen is proces-verbaal opgemaakt.

Alphen aan den Rijn Inbraak in woning

In de nacht van zondag 16 op maandag 17 juli werden goederen uit een woning aan de Neptunusstraat gestolen. Men wist de woning binnen te komen door een openstaand raam. Toen de bewoners na een korte wandeling weer bij hun woning kwamen hoorden zij gerommel op de trap. Even later zagen zij twee mannen via de tuin naar de brandgang rennen. Uit de woning werd onder andere een handtas weggenomen.

Alphen aan den Rijn Reanimatie jongen bij Zegerplas

Een echtpaar uit Alphen aan den Rijn heeft een 5 jarige plaatsgenoot uit de Zegerplas, bij het strandje van Wet en Wild, gehaald en gereanimeerd. Zij zagen de jongen levenloos drijven op het water en hebben direct reanimatie toegepast. Een plaatsgenote heeft hierna de hartmassage die de man toepaste overgenomen. De jongen was weer bij kennis toen de hulpdiensten arriveerden. De jongen werd met spoedtransport overgebracht naar het LUMC.

Hazerswoude-Dorp Auto te water, bestuurder overlijdt

Een 19 jarige automobilist uit Hazerswoude-Dorp is vrijdagavond, 14 juli, overleden nadat hij met zijn auto te water was geraakt. Zijn 19 jarige vriendin uit Alphen aan den Rijn liep licht letsel op. De bestuurder raakte door onbekende oorzaak de controle kwijt over zijn auto waarna het op zijn kop en in het water langs de Galgweg terechtkwam. Een 23 jarige fietser uit Alphen aan den Rijn zag de auto liggen en waarschuwde de hulpdiensten. Samen met een andere fietser, een 54 jarige plaatsgenoot, werd poolshoogte genomen bij de auto toen zij hulpgeroep hoorden. De twee zagen een vrouw zitten en probeerden direct het portier te open. Dit mislukte echter. Een langsrijdende bestuurder van een trekker heeft met een ketting de auto vastgemaakt en kon op die manier de auto een stuk wegtrekken uit het water. Nadat het meisje uit het water was gehaald heeft men gezocht naar de vriend. Deze werd even later aangetroffen en naar de kant gebracht waar de inmiddels gearriveerde brandweer direct begon met reanimeren. Het slachtoffer werd met spoedtransport overgebracht naar het LUMC waar hij die avond overleed.

Leiderdorp Ernstig gewond na aanrijding

Zondagavond, 16 juli, vond op de kruising Dijkwacht/ Schildwacht een aanrijding plaats. Een 27 jarige automobilist uit Oegstgeest reed vanaf de Schildwacht in de richting van de rotonde. Op de kruising ontstond een aanrijding met een 19 jarige racefietser uit Braambrugge die vanaf de Dijkwacht de kruising opreed. De fietser belandde via de motorkap op de weg. De fietser werd met hoofdletsel overgebracht naar het LUMC. De politie stelt een onderzoek in naar de aanrijding.

Leiderdorp Babbeltruc De pinpas van een bejaarde vrouw is door een babbeltruc van haar afhandig gemaakt. Op zondag 16 juli, rond 15.30 uur, belde een vrouw aan bij haar woning aan de Klaprooskamp. De vrouw zei dat zij een bloemetje kwam brengen namens de pastoor. De vrouw liep mee naar binnen om de bloemen in een vaas te zetten. De bloemen werden in de keuken in het water gezet waarop de bewoonster geen zicht had op de woonkamer. Vermoedelijk is een derde persoon de kamer binnengekomen en heeft uit haar portemonnee bankpasjes weggenomen. Nadat de vrouw weg was gegaan miste ze namelijk haar pasjes. Zij deed direct aangifte bij de politie. De politie waarschuwt voor alle vormen van babbeltrucs en vraagt bewoners terughoudend te zijn bij het binnenlaten van vreemden, hou onbekende, onaangekondigde gasten buiten de deur.

Nieuwkoop Inbraak in woning

In de nacht van zondag 16 juli is ingebroken in een woning aan De Veenderij. Vermoedelijk wist men de woning binnen te komen via een niet afgesloten bovenlicht. Uit de woning werden onder andere twee mobiele telefoons gestolen. Ook werd geprobeerd, toen de sleutels gevonden waren, de auto van de bewoners weg te nemen. Vermoedelijk zijn de inbrekers er vandoor gegaan toen het buurmeisje thuiskwam.

Lekkerkerk Verkeersongeval

Een 60 jarige fietser uit Krimpen aan de Lek is zondagavond, 16 juli, gewond geraakt na een aanrijding. De fietser reed samen met twee andere fietsers naast elkaar over de Schuwacht in de richting van zijn woonplaats. De fietser zag een verkeerszuil niet op tijd en reed tegen de paal waardoor hij ten val kwam. De fietser raakte door de val buiten bewustzijn en werd met een hoofdwond overgebracht naar het Havenziekenhuis.

Moordrecht Aanrijding auto en motorrijder KLPD

Een 43 jarige motorrijder van het Korps Landelijke Politiediensten is vrijdag 14 juli gewond geraakt na een aanrijding met een 20 jarige automobiliste uit Krimpen aan den IJssel. De motoragent en een collega reden op hun dienstvoertuigen op de rechterbaan van de Rijksweg A20 in de richting van Rotterdam. De automobiliste reed ter hoogte van de afrit Moordrecht op de linker rijstrook en reed vanuit de file naar rechts. Daar reden op dat moment de motoragenten. De 43 jarige agent kon de auto niet meer ontwijken en werd geraakt. De motoragent werd met rug- en nekletsel overgebracht naar het Groene Hartziekenhuis in Gouda.

Moordrecht Verkeersongeval

Zondag 16 juli omstreeks 11.30 uur ontstond op de kruising Schielands Hoge Zeedijk/ Oosteinde een aanrijding tussen twee personenauto's. Een 20 jarige bestuurder uit Waddinxveen reed vanaf het Oosteinde omhoog naar de Schielands Hoge Zeedijk. Bovenaan wilde hij linksaf richting Gouda, maar kwam daar in aanrijding met een 59 jarige automobiliste uit Moordrecht. De vrouw reed vanuit de richting Gouda. De Moordrechtse liep een beenwond op. Een 18 jarige inzittende van de andere auto, een Moordrechtenaar, klaagde over zijn nek. Beiden werden overgebracht naar het Groene Hartziekenhuis.

--- einde berichten ---

Postbus 4240 ( Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp ( Bureau Communicatie Telefoon 071-5459801 Fax 071-5459326



Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --