Politie Gelderland-Midden

Rivierenland

---

Duivenaar verdacht van vernieling in huis

Publicatiedatum: 17-7-2006 10:51:12

Duiven - De politie heeft zondagavond een 17-jarige Duivenaar in zijn woning aangehouden op verdenking van vernieling. De 17-jarige zou ruzie hebben gehad met een familielid. Daarbij zou hij een bloempot door de woning hebben gegooid en de bank omver getrokken hebben. Er is aangifte gedaan van vernieling. Toen agenten de Duivenaar wilden aanhouden, verzette hij zich hevig. Uiteindelijk wisten agenten de 17-jarige aan te houden en geboeid te vervoeren naar het politiebureau. Daar is de Duivenaar ingesloten voor nader onderzoek.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Ruzie over autoschade leidt tot aanhouding

Publicatiedatum: 17-7-2006 10:50:49

Lathum - De politie heeft zondagmiddag een 46-jarige man uit Apeldoorn aangehouden op verdenking van vernieling. De Apeldoorner zou zondagmiddag omstreeks 14:15 uur ruzie hebben gekregen op de parkeerplaats aan de Marsweg in Lathum. Volgens de Apeldoorner zou een 35-jarige vrouw uit Veldhoven de portierdeur van haar auto tegen zijn auto aan hebben gedrukt. De vrouw wist van niets en wilde haar gegevens niet uitwisselen met de 46-jarige man. Hierna zouden over en weer beschuldigingen zijn geuit over wie zich asociaal zou hebben opgesteld. Uiteindelijk zou de Apeldoorner zo kwaad geworden zijn dat hij de rechtervoorportier van zijn auto tegen de auto van een 30-jarige Arnhemmer had geslagen, waardoor deze auto beschadigd werd. De politie heeft de Apeldoorner omstreeks 15:30 uur aangehouden voor vernieling. De man heeft een dagvaarding meegekregen.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Botsing drie autos op de Transeedijk

Publicatiedatum: 17-7-2006 10:50:14

Lobith - Drie 19-jarige inwoners uit Zevenaar zijn zondagmiddag betrokken geraakt bij een kop/staart botsing. De drie Zevenaarders reden omstreeks 12:00 uur achter elkaar over de Tolhuisstraat en vervolgens de Transeedijk op in de richting van de Herwensedijk. Doordat er een auto uit tegenovergestelde richting kwam, moesten de twee voorste autos remmen. De derde bestuurder kon vermoedelijk niet meer op tijd remmen en botste op zijn voorganger, die vervolgens weer op de auto voor hem botste. Alledrie de autos raakten hierbij beschadigd. Een 17-jarige inzittende uit Zevenaar had last van haar nek en is voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Controles visserijwet

Publicatiedatum: 17-7-2006 10:49:45

Rivierenland - De politie heeft dit weekend op verschillende plaatsen in het district Rivierenland controle gehouden op de visserijwet. Er werden zaterdagavond controles gehouden aan de Rivierweg in Westervoort, de Kijfwaard in Pannerden en de Spijksedijk in Spijk. In totaal werden er elf processen-verbaal geschreven door de politie, waaronder acht voor illegaal kamperen. Zo kreeg een 28-jarige Duitser uit Lippstadt een boete van 75 euro voor het illegaal kamperen. Agenten zagen dat er een grote tent was neergezet in de uiterwaarden van het Pannerdenskanaal. De tent was compleet ingericht en de barbecue werd gereed gemaakt. De Duitser kon zijn tent afbreken en barbecue opruimen. In Zevenaar kregen twee 28-jarige mannen uit s-Heerenberg zondagochtend omstreeks 11:15 uur een bekeuring voor het niet in het bezit zijn van een sportvisakte. De mannen konden hun visspullen inpakken.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---