Ingezonden persbericht


Persbericht

17 juli 2006

SCC maakt verwachte besparing die virtualisatie kan opleveren inzichtelijk

~ SCC introduceert VMware Capacity Planner voor analyse van de totale serveromgeving ~

SCC, internationale leverancier van ICT-diensten en -oplossingen, introduceert een nieuwe dienst waarmee organisaties een helder beeld krijgen van het potentieel dat servervirtualisatie hen kan bieden. Met SCC's VMware Capacity Planner wordt het gebruik en de belasting van de servers in kaart gebracht en krijgt de klant een gedetailleerd beeld van wat de beste vorm van consolidatie is voor zijn organisatie en hoeveel besparingen daarmee te verwachten zijn.

Door gebruik te maken van geavanceerde servertechnologie en virtualisatiesoftware kunnen organisaties meerdere servers tegelijkertijd op één systeem draaien. Daardoor wordt het serverpark doeltreffend geconsolideerd en dat brengt aanzienlijke kostenbesparingen met zich mee. Echter, een gedetailleerde analyse van de manier waarop de servers ingezet en belast worden is nodig om tot een goed doordachte consolidatie te komen.

De VMWare Capacity Planner analyseert alle relevante gegevens over het gebruik van de servers en brengt de pieken en dalen in de gevraagde capaciteit in kaart. De data wordt opgeslagen in een database waar de gegevens met betrekking tot het serverpark worden gebenchmarked. Op basis van de uitkomsten ontstaat een concrete aanbeveling voor consolidatie van de serveromgeving die is afgestemd op de specifieke situatie van de organisatie.

"Ondanks de grote voordelen die ermee te behalen zijn bestaat er nog wat scepsis ten aanzien van virtualisatie", aldus Patrick van de Coolwijk, sales & marketing directeur bij SCC. "Door de besparingen die gerealiseerd kunnen worden zwart op wit te hebben wordt de beslissing uiteraard eenvoudiger. En op basis van de gedetailleerde rapportage die we met de VMware Capacity Planner in handen krijgen, kunnen we onze klanten gericht adviseren over het potentieel dat servervirtualisatie ook voor hun omgeving kan betekenen. "

(293 woorden)

BERICHT VOOR DE REDACTIE

Over SCC
SCC is een belangrijke internationale leverancier van IT-diensten en -oplossingen die leiden tot kostenbesparingen en prestatieverbeteringen gericht op de Europese overheid en het bedrijfsleven. Via een netwerk van eigen vestigingen en business partners voert het bedrijf nationale en internationale projecten uit in meer dan zestig landen. Tot het SCC-klantenbestand behoren onder meer ABN AMRO bank, AON, British Airways, CSC, Danone, France Telecom, ING Group, Leaseplan, Gemeente Amsterdam, Ministerie van Justitie, Pels Rijcken & Droogleever Fortuijn, Peugeot, Sodexho en TU Eindhoven. SCC maakt deel uit van SCH (Specialist Computer Holding), de grootste niet-beursgenoteerde technologiegroep van Europa met meer dan 6.000 werknemers en een omzet van 3 miljard euro. Meer informatie over het bedrijf is te vinden op www.nl.scc.com.

Voor verdere persinformatie, fotografie of een interview kunt u contact opnemen met Marieke van Zuien bij LEWIS PR. Tel: +31 (0)40 235 46 00
E-mail: Mariekev@lewispr.com

Voor verdere informatie over SCC kunt u contact opnemen met Rutger van Walbeek bij SCC. Tel: +31 (0)172 634 477
E-mail: rwalbeek@nl.scc.com