Politie Groningen

Maandag 17 juli 2006

Provincie Groningen, 17-07-2006

Groningen: vrouw valt van fiets

Een 67-jarige vrouw uit Groningen is zondagmiddag op de Aquamarijnstraat gewond geraakt. Zij was duizelig geworden en hierdoor van haar fiets gevallen. Zij werd per ambulance naar een ziekenhuis gebracht, met rugklachten en vermoedelijk een gebroken pols. De politie maakt een rapportage van het ongeval.

Groningen: snelheidsduivels raken motor en rijbewijs kwijt

De politie heeft zondagnacht op de Weg der Verenigde Naties twee rijbewijzen ingevorderd en twee motoren inbeslaggenomen. Agenten hadden de twee 27-jarige motorrijders uit Groningen al twee keer eerder op de avond met hoge snelheid zijn rijden. De eerste keer remden ze direct af toen ze de agenten zagen. De tweede keer, op het Sontplein, maakte een van hen een wheelie toen hij een auto inhaalde. Hun snelheid was te hoog om ze te achterhalen. De derde keer vielen ze door de mand. Ze reden met hoge snelheid op de Osloweg, richting de Weg der Verenigde Naties. De dienders zetten met 170 km/uur op de teller de achtervolging in. Beiden stopten bij de benzinepomp. Ze moesten hun rijbewijs en hun motor afstaan. Tegen beiden wordt proces-verbaal opgemaakt.

Groningen: alcomobilist veroorzaakt aanrijding

Een 19-jarige automobilist uit Polen is zondagavond op de Turfsingel aangehouden voor rijden onder invloed. Hij en een 27-jarige bijrijder uit Polen kwamen uit de Bloemstraat en sloegen linksaf de Turfsingel op, tegen de rijrichting in. Op de kruising met de Maagdenbrug botsten ze tegen een taxi en reden vervolgens door. Hij kwam korte tijd later tot inzicht en keerde weer terug naar de plaats van de aanrijding. Daar werd een blaastest afgenomen, omdat vermoed werd dat hij onder invloed van alcohol verkeerde. Op het politiebureau bleek dat hij 1,55 promille alcohol in zijn bloed had. Zijn bijrijder raakte gewond aan zijn arm en is voor behandeling naar een ziekenhuis gebracht. De 53-jarige taxichauffeur kwam met de schrik vrij. Het rijbewijs van de bestuurder werd ingevorderd en de politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: alcomobilist rijdt te hard

Een 47-jarige automobilist uit Assen is zondagavond op de Julianaweg aangehouden voor rijden onder invloed. Tijdens een snelheidscontrole op de Julianaweg reed hij 105 km/uur, terwijl 70 km/uur was toegestaan in verband met wegwerkzaamheden. Tot twee maal toe gaf hij geen gevolg aan een stopteken. De agent is vervolgens voor zijn auto gaan rijden en daarop reageerde hij wel. De agent vermoedde alcoholmisbruik en een blaastest bevestigde dit vermoeden. Hij werd ingerekend en op het politiebureau bleek dat hij 1,2 promille alcohol in zijn bloed had. De politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: man vernielt spiegel dierenambulance

De politie heeft zondagnacht op het Hoornsediep een 34-jarige Stadjer aangehouden voor vernieling. Hij had in de Vondellaan de spiegel van een dierenambulance getrapt. Hij werd echter betrapt. Getuigen alarmeerden de politie en achtervolgden de verdachte. Op het Hoornsediep werd hij overgedragen aan de politie. Hij moest mee naar het bureau en na verhoor mocht hij het bureau weer verlaten. Hij bekende de vernieling en verklaarde dit gedaan te hebben onder invloed van alcohol. De politie maakt proces-verbaal op.

Winsum: controle vaarverkeer

Op de vaarwegen rond Winsum is afgelopen weekend gecontroleerd op het varen met snelle motorboten en het hebben van vaarbewijzen. Regelmatig werd bij de politie geklaagd door gebruikers van kanos in de meren rond Winsum. Zondag werden meerdere bestuurders langs het Reitdiep gezet. Twee bestuurders kregen een boete van 300 euro voor het niet in bezit hebben van een vaarbewijs en te hard varen. Een bestuurder kreeg een boete van 50 euro voor het te hard varen. De politie blijft de komende zomermaanden alert op de snelheidsmaniakken.

Delfzijl: lastige ex-partner

Op het Koperzand heeft de politie zondagavond een 37-jarige man uit Delfzijl aangehouden. De man maakte ruzie bij de nieuwe woning van zijn ex. Hij gooide met stenen naar de woning en bedreigde de partner van zijn ex. De man weigerde te vertrekken en verzette zich tegen de agenten. Uiteindelijk moest hij met pepperspray worden bewerkt om hem mee te krijgen naar het politiebureau. De man is ingesloten in een politiecel voor onderzoek.

Delfzijl: koper en looddieven gepakt

Zondagnacht heeft de politie op het terrein van een bouwonderneming aan de Roggenkampweg in Delfzijl twee mannen aangehouden. De verdachten, 17 en 22 jaar afkomstig uit Delfzijl, waren het hek van de onderneming over geklommen. Vanaf het terrein haalden ze meerdere rollen lood en koperleidingen weg. De kofferbak van de auto bleek inmiddels vol te liggen met koper. Vlak bij de auto werden de loodrollen gevonden. De beide verdachten konden na een melding van een oplettende burger worden opgepakt. Voorlopig zitten ze vast in een politiecel.

Termunterzijl: botsing na alcohol gebruik

Op het Plankpad in Termunterzijl heeft de politie zondagavond een 46-jarige man uit die plaats aangehouden. De man was met zijn auto tegen een geparkeerde bus gereden. Bij controle van de agenten op alcoholgebruik bleek de man teveel gedronken te hebben. Een blaastest wees uit dat hij 2,1 promille alcohol in zijn bloed had. Van een aanrijding met de bus wilde de man niets weten. De auto van de verdachte is aan het politiebureau geplaatst voor een technisch onderzoek. Het rijbewijs werd hem ontnomen en tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Meeden: man rijdt auto van de weg

Op de Hereweg in Meeden heeft de politie een 56-jarige man uit Muntendam aangehouden. De man reed al slingerend met zijn auto over de Hereweg en ramde daarbij de auto van een 21-jarige man uit Winschoten. Na de aanrijding reed de verdachte gewoon door. Het slachtoffer wist achter de man aan te gaan en waarschuwde de politie. Uiteindelijk bracht de verdachte zijn auto tot stilstand. Een blaastest gaf aan dat hij zwaar onder invloed van alcohol verkeerde. De man is ter ontnuchtering ingesloten in een politiecel. Hij bleek 2 promille alcohol in zijn bloed te hebben. Hij was niet in het bezit van een rijbewijs. Ook de auto staat voorlopig achter het politiebureau.

Winschoten: alcohol in het verkeer

Op het Burg. Schonfeldplein heeft de politie bij een controle een 56-jarige inwoner van Winschoten aangehouden. Hij bleek bij een blaastest 1,6 promille alcohol in zijn bloed te hebben. Het rijbewijs is hem afgenomen en de man krijgt een proces-verbaal.

Een 39-jarige man uit Sappemeer kwam op de Noorderstraat met zijn mini-bike ten val toen hij de bocht van de weg miste. Nadat agenten hem hadden aangesproken bleek de verdachte ook alcohol te hebben gebruikt. Een blaastest gaf een promillage van 1,9 aan. De mini-bike werd in beslag genomen en de man krijgt een boete opgelegd.

Nieuwe Pekela: te hard gereden

Op de autoweg N366 heeft de politie een 43-jarige man uit Lathen (Duitsland) van de weg gehaald. De man reed met een snelheid van ruim 140 km per uur, waar 80 km per uur gereden mag worden. Na een korte achtervolging kon de bestuurder ter hoogte van Stadskanaal gestopt worden. Het rijbewijs van de man werd ingevorderd en zijn auto werd aan het bureau geplaatst.

Provincie: snelheidscontroles

In Wildervank werd op de N33 een snelheid controle gehouden. Van de 1500 voertuigen werden 18 bekeurd met een hoogste snelheid van 125 km per uur. In Sellingen werd op de Jipsingboertangerweg gecontroleerd. Er werden 67 boetes opgelegd van de 270 voertuigen. Hoogste snelheid bedroeg 67 km per uur waar 50 km gereden mag worden. Op de Waterschapsweg kregen 9 van de 210 bestuurders een boete opgelegd. Hoogste snelheid bedroeg 96 km per uur waar 50 km gereden mag worden.