Gemeente Aalten


17-07-2006
Zilveren "VIV POULTRY AWARD" voor Prinzen Machines B.V. - Aalten

Van 16 t/m 18 mei, werd in Utrecht de 2-jaarlijkse Internationale Vakbeurs VIV Europe 2006
gehouden. De beurs is een innovatieplatform voor de wereldwijde Pluimveesector en werd bezocht door ca 30.000 bezoekers, uit alle werelddelen.
Prinzen Machines BV uit Aalten, fabrikant van machines voor het desinfecteren, printen, sorteren en inpakken van eieren, heeft aan deze beurs deelgenomen met een opvallende stand van maar liefst 130m2.

Hoogtepunt van de beurs was de uitreiking van de Noviteiten Awards op dinsdagavond 16 mei.
Deze competitie voor de meest verfrissende, opvallende nieuwe ontwikkelingen in de Pluimveesector, kende 50 inzendingen van zeer hoge kwaliteit. Prinzen Machines presenteerde dit jaar maar liefst 5 geheel nieuwe ontwikkelingen, waarvan 2 meestreden om de "VIV Poultry Award", namelijk de De-palletiser en de Elgra 3.

De De-palletiser is de allereerste volautomatische palletrobot die overal kan worden ingezet waar eieren van pallets worden afgepakt. De robot is volledig compatibel met de meeste eiersorteer- en breekmachines.

De Elgra 3 is een zéér compacte, betaalbare sorteermachine, die broedeieren elektronisch weegt en op gewicht sorteert. Uitgesorteerde eieren worden automatisch naar een handpaktafel getransporteerd, broedeieren gaan door op de inpaklijn van Prinzen Machines, om vervolgens volgens de Prinzen Methode in de gewenste broedraam te worden gezet. De Elgra stelt de pluimveehouder in staat zijn bedrijf op eenvoudige wijze te managen, doordat gegevens als o.a. legpercentage, broedpercentage, gemiddeld & totaal gewicht per stal, totaal gesorteerde eieren en broeduitkomsten geregistreerd worden.

Het lange wachten tijdens de prijsuitreiking op dinsdagavond 16 mei in het Jaarbeurscomplex, werd beloond met een Zilveren World Poultry Award voor de Elgra 3, die in ontvangst werd genomen door Commercieel Directeur Louis Prinzen.
Het behalen van de Award is een schouderklopje voor de Prinzen medewerkers, en vooral bedenker Gerben Kuenen. Wederom een bewijs dat menselijke talenten van een innovatief bedrijf uit de Achterhoek in staat is om op de wereldmarkt toonaangevend te presteren.

Prinzen Machines BV
Tweede Broekdijk 7
Aalten
www.prinzenmachines.com