Gemeente Twenterand


Aanleg rotonde maakt randweg Den Ham verder compleet Aanleg rotonde direct na de bouwvak van start

Direct na de bouwvak starten de werkzaamheden voor de aanleg van de rotonde nabij de kruising Vroomshoopseweg/Daarleseweg. Tegelijkertijd zal het fietspad langs de Vriezendijk verder worden doorgetrokken. Deze twee trajecten maken onderdeel uit van de werkzaamheden voor de randweg rond Den Ham. Onder toeziend oog van projectwethouder Lambers zijn alle voorbereidende werkzaamheden afgerond. Aannemersbedrijf Reef Infra BV te Oldenzaal zal de uitvoering van de werkzaamheden voor haar rekening nemen.

Informatieavond omwonenden op 11 juli a.s.
Voor meer informatie over de uitvoering van de werkzaamheden en het stellen van vragen kunnen inwoners uit de nabije omgeving terecht op de informatieavond, die 11 juli a.s. om 19.30 uur plaatsvindt in het gemeentehuis in Den Ham. Uiteraard zijn andere belangstellenden hier ook van harte welkom.

Goede verkeersafwikkeling
De komst van de randweg is nodig voor een goede verkeersafwikkeling in het zuidoostelijke deel van het dorp Den Ham. Dit is niet alleen belangrijk voor bewoners en bezoekers van de nieuwbouwwijk de Zuidmaten, maar ook voor het bedrijventerrein Kroezenhoek. Voor woningen waar een hogere geluidswaarde dan toegestaan op grond van de Wet geluidhinder is geconstateerd, worden geluidswerende maatregelen getroffen. Met de komst van de randweg zal het vrachtverkeer, met uitzondering van het bestemmingsverkeer, om de bebouwde kom van Den Ham worden geleid. De aanleg van de rotonde en de doortrekking van het fietspad langs de Vriezendijk wordt mede mogelijk gemaakt door een financiële bijdrage van de Europese Unie middels het Europees fonds voor regionale ontwikkeling.