Fastfoodopleiding in combinatie met praktijk
Persbericht 14 juli 2006
MBO-opleiding voor talent in de fastfoodsector
Fastfoodopleiding in combinatie met praktijk
Woerden, 14 juli 2006 - SVO Opleidingen gaat in samenwerking met de
sector Fastfood- en IJsbedrijven van Koninklijk Horeca Nederland en
het Projectbureau Beroepsonderwijs Bedrijfsleven, MBO-opleidingen voor
de fastfoodsector verzorgen. Het Projectbureau Beroepsonderwijs
Bedrijfsleven blijft de opleidingen landelijk coördineren en begeleidt
de leerbedrijven en deelnemers gedurende de opleiding. Een deel van de
activiteiten worden ondergebracht in het nieuwe Fastfood
Opleidingencentrum, het kenniscentrum voor de gehele fastfoodsector.
De fastfoodopleidingen gaan vanaf september van dit jaar op minstens
15 lokaties in het land van start.
SVO Opleidingen is een landelijk opererende vakinstelling voor
MBO-onderwijs. De instelling biedt MBO-opleidingen op niveau 1 t/m 4
voor iedereen die in de voedingsmiddelensector werkt of wil werken.
Het Projectbureau Beroepsonderwijs Bedrijfsleven ontwikkelde de
afgelopen jaren in samenwerking met en voor de sector Fastfood- en
IJsbedrijven van Koninklijk Horeca Nederland verschillende
MBO-opleidingen: Horecamedewerker Fastfoodsector, Bedrijfsleider
Fastfoodsector en Ondernemer/Manager Fastfoodsector.
Het Projectbureau heeft de opdracht de opleidingen voor de
fastfoodsector landelijk te coördineren en onderhoudt onder meer
contacten met de fastfoodrestaurants, leermeesters, docenten en met de
deelnemers. De opleidingen zijn voor iedereen toegankelijk. Ook voor
belangstellenden met weinig vooropleiding en medewerkers die al
werkzaam zijn in een fastfoodbedrijf of in de contractcatering.
Diverse grote bedrijven en organisaties in de fastfoodsector en
contractcatering zoals McDonalds, Verhage Fastfood, Servex, FEBO,
Sligro en Domino's Pizza willen hun medewerkers de mogelijkheid bieden
om via het reguliere beroepsonderwijs een MBO-opleiding te volgen. De
fastfoodopleidingen zijn BBL-opleidingen waarbij de medewerker een dag
per week naar school gaat en de rest van de week aan het werk is in
het leerbedrijf. In het eigen bedrijf wordt dagelijks geleerd hóe er
moet worden gewerkt. Deelnemers worden begeleid en opgeleid door
ervaren collegas die als leermeester optreden in de praktijk. Op de
leslocaties geven trainers met een praktijkachtergrond antwoord op de
vraag waaróm het werk zo gedaan moet worden.
---
Noot voor de redactie -
Koninklijk Horeca Nederland