Open woordenboek Woordenboek
Ad Geelhoed collegelid OPTA Print deze pagina

Datum publicatie website : 17-07-2006
Officiële publicatiedatum : 17-07-2006
Beslisdatum : 17-07-2006
Verzenddatum : 17-07-2006
Soort : Persbericht

Den Haag, 17 juli 2006. Minister Wijn van Economische Zaken heeft professor mr. L.A. Geelhoed (63) benoemd als lid van het college van OPTA, de Onafhankelijke Post en Telecommunicatie Autoriteit. De benoeming gaat in op 7 oktober, na afloop van het mandaat van de heer Geelhoed als Advocaat-Generaal bij het Hof van Justitie van de Europese Gemeenschappen in Luxemburg.

Chris Fonteijn, collegevoorzitter van OPTA, reageert:'wij zijn bijzonder verheugd over de benoeming van Ad Geelhoed. Hij brengt unieke ervaring mee naar het college. Vooral uit de bestuurlijke wereld, maar ook op het gebied van het Europese recht. Allebei van groot belang voor het werk van OPTA'.

Voor zijn benoeming bij het Hof van Justitie was Ad Geelhoed secretaris-generaal op de ministeries van Algemene Zaken (1997-2000) en Economische Zaken (1990-1997). Daarvoor was hij zeven jaar lid van de Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid en werkte hij onder andere op het ministerie van Justitie als Raadadviseur Wetgeving Publiekrecht (1975-1982).

De heer Geelhoed is ook hoogleraar Recht van de Europese Beleidsintegratie aan de Universiteit van Utrecht.

Naast de heren Fonteijn en Geelhoed bestaat het college uit de heer dr. Mark de Jong. Ad Geelhoed volgt het langstzittende collegelid van OPTA op, mevrouw mr. Lilian Y.Gonçalves-Ho Kang You. Zij blijft in functie tot het moment dat de heer Geelhoed in het college zitting neemt.

Zie voor meer informatie over de samenstelling van het college www.opta.nl