Politie Haaglanden

17 01 persberichten 17 juli

Haaglanden, 17-07-2006

Met een slok op achter het stuur
Den Haag - Op zaterdag 15 juli rond 2.45 uur zagen agenten een auto slingeren over de Koningskade. De bestuurder, een 47-jarige Haagse, moest blazen. Uit de ademanalyse bleek dat ze te veel gedronken had, ze blies 740 ugl, terwijl de alcohollimiet op 220 ugl ligt.

Jonge Herder gered uit auto
Den Haag - Op vrijdag 14 juli rond 19.30 uur kreeg Politie Haaglanden verschillende meldingen dat er een jonge hond (een Herder) in een auto zou zitten op het Zwarte Pad. Gezien de warmte hebben agenten de Herder bevrijd uit de auto. De jonge hond is meegenomen naar het politiebureau en de politie heeft de eigenaar van de hond kunnen achterhalen.
De eigenaar is ernstig door de politie toegesproken.

De politie waarschuwt nadrukkelijk met het warme weer geen kinderen en dieren alleen in een gesloten auto achter te laten.

Man op gestolen fiets
Den Haag - De politie heeft zaterdag 15 juli om 20.00 uur op de Laakweg een 23-jarige man uit Den Haag aangehouden, die op een gestolen damesfiets reed. De fiets was zo goed als nieuw, maar het originele slot ontbrak. De fiets is in beslag genomen. De man, verdacht van heling, is na verhoor heengezonden. De man heeft een bekentenis afgelegd.

Dronken rijder
Den Haag - Een 23-jarige automobilist uit Rusland werd zaterdag 15 juli om 1.30 uur op de Calandkade staande gehouden voor een blaastest. De man verklaarde maar twee biertjes te hebben gedronken, maar blies aan het bureau 600 ug/l. Met een rijverbod werd hij heengezonden. Om 4.00 uur 's nachts zagen surveillerende agenten de man met gedoofde lichten over de Neherkade rijden. Hij moest opnieuw blazen en blies nu 440 ug/l. Omdat de man geen vaste woon- of verblijfplaats had moest hij zijn bekeuringen, in totaal ruim 1000 euro, meteen betalen.

Fietser (90) gevallen
Den Haag - Een 90-jarige fietser uit Monster is zaterdag 15 juli om 9.00 uur door onbekende oorzaak ten val gekomen op de Machiel Vrijenhoeklaan. De man werd met een hoofdwond naar het ziekenhuis gebracht, waar de wond werd gehecht.

Racen door de tunnel
Den Haag - Een 22-jarige automobilist uit Noordwijk kon zondagavond 16 juli zijn rijbewijs inleveren, nadat hij met 138 km/uur door de Sytwendetunnel was gereden. De maximumsnelheid in de tunnel is 70 km/uur.

Visserijcontroles
Zoetermeer - De politie hield vrijdag 14 juli van 22.30 tot zaterdag 06.00 uur samen met faunabeheer op een aantal locaties visserijcontroles. De bezochte wateren waren Zoetermeerse-, Noordhovense-, en Benthuizer Plas, het Westerpark, Burgemeester Hoekstrapark en Floriadepark. In totaal werden 16 vissers bekeurd, waarbij in totaal voor 1.280 euro aan boetes werd uitgeschreven; acht personen visten met elk drie hengels, drie vissers hadden geen vergunning en drie visten zonder akte. Verder hadden twee vissers hun auto in het park gereden omdat zij anders te ver moesten lopen met hun visuitrusting.

XTC-pillen
Zoetermeer - Zaterdag 15 juli rond 22.45 uur is een 16-jarige Zoetermeerder aangehouden voor het in bezit hebben van 41 XTC-pillen. De Zoetermeerder werd bij een uitgaansgelegenheid betrapt op het hebben van 23 pillen. Bij verder onderzoek werden in zijn woning nog eens 18 pillen gevonden. De politie onderzoekt de herkomst.

Bestuurder onttrekt zich aan controle
Zoetermeer - Zondag 16 juli rond 04.15 uur zagen politieagent bij hun surveillance in de Van der Hagenstraat een automobilist rijden met een afwijkend rijgedrag. Zij gaven de bestuurder een stopteken, maar de man ging er met hoge snelheid vandoor. De 24-jarige man uit Boskoop negeerde een wegafzetting en reed diverse pionnen omver. Tijdens de achtervolging raakten de agenten de Boskopenaar kwijt. Kort daarna zagen zij het voertuig staan in de Platinastraat waarbijn vier mensen wegrenden. Met hulp van meerdere politie-eenheden werd het viertal aangehouden. De 24-jarige was onder invloed van alcohol: 550 ugl. Zijn rijbewijs werd ingenomen. In zijn auto werd een 80 cm lange houten stok met daarop een knots gevonden. De andere inzittenden waren een 19-jarige man uit Gouderak, een 15-jarige meisje uit Gouda en een 27-jarige uit Boskoop zijn gehoord als getuigen.

Verwarde man rijdt pui uit verzorgingstehuis
Zoetermeer - Een 32-jarige man, zonder vaste woon of verblijfplaats, reed zondagochtend rond 11.30 uur tegen de pui van een verzorgingstehuis aan de Brechtzijde. De man was verward en onder invloed van medicijnen en alcohol. De blaastest wees 325 ugl. uit. De man is in verzekering gesteld.

Baldadige jeugd bekeurd
Wassenaar - Zaterdag 15 juli rond 01.30 uur zijn drie Wassenaarse jongens in de leeftijd van 15 tot 17 jaar bekeurd voor vernieling/baldadigheid. Politieagenten zagen dat het drietal met elk een hectometerpaaltje in hun hand fietsen. De paaltjes heeft de politie in beslag genomen. De jongens zijn op de hoogte dat Rijkswaterstaat eventuele kosten op hen kan verhalen.

Taxichauffeur krijgt hoge boetes opgelegd
Wassenaar - Politieagenten zagen zaterdagavond rond 20.00 uur een taxi veelal links rijden over de Rijksstraatweg. Het voertuig had aanzienlijk achterstallig onderhoud. De agenten gaven hem een stopteken. De taxichauffeur was met een passagier op weg naar Schiphol. De 37-jarige Haagse chauffeur was niet in bezit van de verplichte chauffeursmap, geen rittenstaat, en chauffeurspas. Zelfs de taxi was niet verzekerd en stond de Hagenaar nog geregistreerd voor een bedrag van circa 234,-- of invordering rijbewijs. De Hagenaar werd meegenomen naar het bureau. Zijn auto is voor technisch onderzoek in beslag genomen. Het kentekenbewijs is ingenomen voor een nieuwe keuring van het RDW. De Hagenaar kreeg voor een groot aantal boetes opgelegd: 850,-- voor geen ingevulde rittenstaat, 440,-- voor niet gebruiken taximeter, 85,-- niet hebben van de chauffeurspas, 75,-- voor losse accu in de auto, 130 euro voor het niet zoveel mogelijk rechts rijden en 1.500 boete voor het niet hebben van een ingevulde werkmap. De technische misstanden aan het voertuig zijn ongeveer 3.300,--. Op verzoek van de politie heeft een andere taxi de passagier alsnog naar Schiphol gebracht.

Man neemt recht in eigen hand
Leidschendam - Zondag 16 juli rond 02.15 uur ging een 36-jarige Leidschendammer een aantal jongeren in de Plaspoelstraat te lijf met een bezemsteel. De bewoner vond dat er een einde moest komen aan het baldadige en luidruchtige gedrag van het groepje jeugd. Tijdens de surveillance werden agenten op het Damplein aangesproken door een aantal jongens. Twee van hen waren kort daarvoor door een bewoner uit de Plaspoelstraat geslagen. De agenten gingen op onderzoek uit en werden in de bewuste straat door een getuigen aangesproken. Op basis van die informatie konden zijn de 36-jarige bewoner achterhalen. De verdachte bekende de jongens te hebben geslagen omdat hij vond dat zij zich vervelend en rumoerig gedroegen. Dit beeld werd echter niet bevestigd door omwonenden. De Leidschendammer werd voor verhoor meegenomen naar het politiebureau.

Overlast veroorzaakte jongen aangehouden
Leidschendam - Zondagochtend rond 00.15 uur zijn vier Leidschendammers in de leeftijd tussen 17 en 19 jaar aangehouden voor het veroorzaken van overlast op de Koningin Julianaweg. De politie kreeg een melding dat de verdachten overlast veroorzaakte bij een uitgaangsgelegenheid. Het viertal had zich ten op zichte van een aantal dames ook al vervelend gedragen. De verdachten zijn voor verhoor meegenomen naar het bureau en onderzoek beide incidenten.

Verdachten koperdiefstal aangehouden
Rijswijk Op maandag 17 juli omstreeks 01.00 uur heeft de politie op de Schaapweg een 22-jarige man en een 18-jarige vrouw beiden uit Den Haag aangehouden op verdenking van diefstal. Een agent - in vrije tijd zag dat een auto zich verdacht ophield bij een bouwterrein. Na onderzoek troffen agenten de verdachten aan met koperdraad. In de auto werd eveneens gestolen koper aangetroffen.

In slaap gevallen na aanrijding
s-Gravenzande Op vrijdag 14 juli om 22.10 uur heeft de politie een 29-jarige man uit Hoek van Holland aangehouden voor het veroorzaken van een aanrijding onder invloed. Een getuigen had gezien dat de verdachte op de Heenweg een auto ramde en vervolgens de zwaar beschadigde auto verderop in een parkeervak parkeerde. Bij komst van de politie bleek de verdachte in zijn auto in slaap te zijn gevallen en er niet uit wilde. Na enige dwang verdachte uit zijn auto gehaald. Op het bureau blies hij 700 ug/l.

Verdachte brandstichting school aangehouden
Pijnacker Op zaterdag 15 juli om 00.10 uur heeft de politie op Groen van Pinksterenlaan een 17-jarige jongen aangehouden op verdenking van brandstichting. Een surveillerende agent zag dat onder de overkapping van een school materiaal in brand was gestoken. Dit materiaal was bij een inbraak in de school gestolen. Door alert optreden kon voorkomen worden dat de brand over zou slaan naar de school. Bij de school werden spullen van de verdachte aangetroffen waardoor hij kon worden aangehouden.