FNV KIEM

Meedoen en Meebeslissen: De FNV zoekt jou!

Er is nu een generatie van jonge, goed opgeleide en mondige zwarte, migranten en vluchtelingen vrouwen. Zij werken, maken carrière, zijn vaak goed georganiseerd en stralen een enorme energie uit. Daar kunnen wij nog veel van leren. Ik zou het een gemiste kans vinden als we de slag missen om die vrouwen bij de FNV te betrekken. Agnes Jongerius, voorzitter van de FNV.

De FNV zoekt jou!
De FNV is de grootste vakbond van Nederland. Zij komt op voor de belangen van werkenden en uitkeringsgerechtigden. Maar zwarte, migranten en vluchtelingen vrouwen (zmv-vrouwen) zijn binnen de FNV nog ondervertegenwoordigd. Zij hebben niet het idee dat de FNV hen iets te bieden heeft en andersom weet de FNV hen maar moeizaam te bereiken. Dat moet anders! De FNV kan en wil ook opkomen voor de rechten en positie van zmv-vrouwen. Maar daarvoor hebben we wel jullie inbreng en betrokkenheid nodig!

Ik vind dat wij als maatschappelijke organisatie een verantwoordelijkheid hebben om de brug te slaan tussen groepen. Uiteindelijk gaat het toch om insluiten: zorgen dat iedereen het gevoel heeft dat hij of zij erbij hoort, mee mag doen, welkom is, wordt gezien en gehoord. Lucia van Westerlaak, voorzitter FNV Kiem.

Doe mee! Volg de training!
Zwarte, migranten en vluchtelingen vrouwen moeten binnen de FNV de kans krijgen om mee te doen en mee te beslissen. Om die kans te creëren, heeft de FNV Vrouwenbond een training ontwikkeld, in samenwerking met Stichting Zami (platform voor en door zmv- vrouwen), Stichting MAMA (organisatie van Antilliaanse en Arubaanse vrouwen) en de MVVN (Marokkaanse Vrouwen Vereniging Nederland). Het doel van de training is een kweekvijver te creëren van vrouwen, die inzicht hebben in de mogelijkheden van het vakbondswerk. De training biedt ruimte voor inhoudelijke discussies, informatieoverdracht en reikt o.a. handvatten aan over onderhandelingstrategieën en politieke beïnvloedingsprocessen. Ons uiteindelijke doel is om zwarte, migranten en vluchtelingen vrouwen een plek te bieden binnen de FNV als lid, kaderlid of bestuurslid.

Vind jij het belangrijk en noodzakelijk dat de FNV ook jouw deskundigheid en ervaring benut? Wil jij dat de FNV de maatschappelijke positie van alle vrouwen versterkt? Meld je dan nu aan voor de training!

Praktisch
Hoe vaak?
De training bestaat uit 5 bijeenkomsten.

Wanneer?
Deze worden gegeven op een zaterdag van 13.00 tot 17.00 uur. De eerste bijeenkomst vindt eind september 2006 plaats, de laatste half december 2006.

Waar?
In Amsterdam.

Wat kost het?
Deelname is gratis maar aanmelding is verplicht. Het is niet nodig dat je lid bent van een FNV bond. Reiskosten voor vrouwen die van buiten Amsterdam komen, worden vergoed.

Hoe meld ik me aan?
Wil je meedoen of meer informatie? Neem dan contact op met de FNV Vrouwenbond, Linde Gonggrijp tel. 020 58 16 398 of mail naar linde.gonggrijp@fnvvrouwenbond.nl

Het is de toekomst. Als je als vakbeweging over tien jaar nog relevant wilt zijn, dan kan je niet om deze doelgroep heen. Marjan van Noort, directeur FNV Zelfstandige Bondgenoten