Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

Poging tot woninginbraak: Getuigenoproep

Apeldoorn, 17-07-2006 o De politie zoekt getuigen van een poging tot inbraak in de woning van een 89-jarige vrouw aan de Pieter de Hoochlaan.

Rond 18.00 uur op 14/7 werd er aangebeld bij de 89-jarige vrouw. Zij zag voor haar deur een meisje staan dat vroeg of ze binnen mocht komen. Dat weigerde de vrouw. Toen de bewoonster terugliep haar woonkamer in, zag ze in haar slaapkamer een man staan. Ze riep dat de man weg moest gaan en liep vervolgens haar woning uit. Zowel de man als het meisje liepen weg in de richting van de Jachtlaan. Er is niets uit de woning ontvreemd.

Het signalement van de man en het meisje luiden als volgt: Man: blank, 25-30 jaar, 180-185 cm, slank, donker gekleed, spreekt correct Nederlands. Meisje: blank/licht getint, circa 20 jaar, 160 cm, stevig postuur, haar tot de schouders, spreekt met accent.

De politie vraagt mensen die deze verdachten hebben gezien, die weten waar beide verdachten heen zijn gegaan of die anderszins informatie hebben over deze zaak, contact op te nemen via 0900 8844.