Bosnische kinderen op verdiende vakantie in Nederland

Europa kinderhulp

Middelburg, 14 juli 2006 - De Koninklijke Luchtmacht vliegt 150 Bosnische kinderen naar hun vakantiebestemming in Nederland. Op maandag 17 juli 2006 komen zij aan op de vliegbasis Eindhoven om vervolgens drie weken lang te gast te zijn bij gezinnen in het hele land. Dit alles wordt georganiseerd door Stichting Europa Kinderhulp. In 2004 organiseerde Europa Kinderhulp al een actie waarbij ruim 5000 kartonnen dozen met onder andere speelgoed overhandigd werden aan kinderen in Srebrenica en omgeving. Nu zijn de kinderen uit deze regio uitgenodigd voor een vakantie in Nederland. Het doel is om de Bosnische kinderen, die normaal onder erbarmelijke omstandigheden leven, tijdens een rustige vakantieperiode te helpen hun dagelijkse zorgen te vergeten.

De Koninklijke Luchtmacht verzorgt de reis naar Eindhoven, in het kader van haar humanitaire taakstelling. In bussen reizen de kinderen dan door naar de provincies Groningen, Drenthe, Friesland, Overijssel, Gelderland, Zuid-Holland en Zeeland, alwaar ze hun vakantiegezinnen zullen ontmoeten.

Op deze wijze biedt Europa Kinderhulp rechtstreeks hulp. Volgens deze Nederlandse organisatie kunnen de kinderen, door drie weken onbezorgde vakantie, weer op adem komen. De stichting organiseert jaarlijks vakanties voor ongeveer 2200 kansarme kinderen uit verschillende Europese landen als Nederland, Engeland, Frankrijk, Oostenrijk, Oekraïne en Duitsland bij Nederlandse vakantiegezinnen. Zowel de medewerkers als de gastgezinnen doen het werk voor de kinderen geheel op vrijwillige basis. Europa Kinderhulp is 100% afhankelijk van giften en donaties en draagt het CBF keurmerk.

Noot bestemd voor de redactie

U bent van harte uitgenodigd om aanwezig te zijn bij de aankomst van de 150 kinderen uit Bosnië op maandag 17 juli 2006 op de vliegbasis Eindhoven van de Koninklijke Luchtmacht. Aanmelding is gewenst bij kapitein E. Bosch, Staf Voorlichting (040 2896130). (routebeschrijving via: www.luchtmacht.nl)
Ook kunt u de aankomsten bijwonen in de provincies en het kennismaken van de Bosnische kinderen met hun vakantiegezinnen en/of kunnen we u in contact brengen met een gastgezin om hun ervaringen gedurende de vakantie met u te delen.

Voor alle zaken kunt u contact opnemen met Wilco Bontenbal, Woordvoerder Europa Kinderhulp, mobiel nummer 06 20394180

Meer informatie over Stichting Europa Kinderhulp is te vinden op de website: www.europakinderhulp.nl