Gemeente Uithoorn

Gemeente Uithoorn
Laan van Meerwijk 16
1423 AJ Uithoorn
Postbus 8
1420 AA Uithoorn
Tel: 0297-51 31 11
Fax: 0297-51 32 22
E-mail: gemeente@uithoorn.nl

Informatiebijeenkomst Wmo 17 juli

11 juli 2006 print
De Wet maatschappelijk ondersteuning (Wmo) wordt op 1 januari 2007 van kracht. Om de wet te kunnen uitvoeren moet de gemeente beschikken over een vastgestelde verordening op basis waarvan de Wmo voorzieningen kunnen worden verstrekt.

De gemeenten Aalsmeer en Uithoorn zijn wat betreft de uitvoering van de Wmo een samenwerking aangegaan.

Informatieavond uitvoering Wmo in Aalsmeer en Uithoorn

Op maandag 17 juli is er in Het Dorpshuis in Kudelstaart (Kudelstaartseweg 239) van 20.00 tot 21.30 uur een informatieavond over deze wet en de concept verordening voorzieningen maatschappelijke ondersteuning.

Voor deze avond zijn ondermeer uitgenodigd: de formele adviesraden, de belangenorganisaties en alle inwoners van Aalsmeer en Uithoorn. De raadsleden van beide gemeenten zijn als toehoorders uitgenodigd. U hoeft zich voor deze avond niet aan te melden.

Doel van de avond

Doel van de avond is om u meer informatie over de Wmo te geven. Zo schetsen we kort wat de invoering van de Wmo betekent en welke uitgangspunten beide gemeenten hierbij hebben gekozen. En we geven informatie over de concept verordening die momenteel de inspraak ingaat en welke keuzes er zijn gemaakt om te komen tot deze verordening. De gemeenten Aalsmeer en Uithoorn hebben gezamenlijk één concept-verordening opgesteld.

Verordening

In deze verordening worden regels opgesteld voor de verstrekking van individuele voorzieningen, hulp bij het huishouden, woonvoorzieningen, het lokaal verplaatsen per vervoermiddel, verplaatsen in en rond de woning. Én de procedure rondom het verkrijgen van voorzieningen en het motiveren van besluiten.

Inspraakprocedure

De formele inspraakprocedure op deze concept verordening is van 30 juni tot en met vrijdag 11 augustus 2006. Gedurende deze periode kan elke burger en iedere organisatie zijn of haar zienswijze hierop kenbaar maken.
^

* Algemene toelichting over indienen zienswijze
* Locaties ter inzage legging