Provincie Noord-Holland

27-6-2006

Onderwerp

Onderhoudswerkzaamheden N203 Uitgeest/Krommenie

Carla van Twuijver

De provincie Noord-Holland voert deze zomer onderhoudswerkzaamheden uit aan de provinciale weg N203 tussen Uitgeest en Krommenie (de verbinding tussen de A9 en de A8). De weg wordt tijdens de werkzaamheden gedeeltelijk afgesloten. Het verkeer wordt met borden omgeleid.

Omleidingsroute Van 17 juli tot 3 september 2006 vinden de werkzaamheden plaats. Op verzoek van de gemeente Zaanstad zullen onderdelen van het werk tijdens de nachtelijke uren worden uitgevoerd. Dit kan leiden tot enige geluidsoverlast voor omwonenden.

Weg tegelijkertijd veiliger gemaakt
Het gaat om werkzaamheden over een traject van 1,5 kilometer ter hoogte van het kruispunt N203 Vlietsend / Dorpsstraat en het kruispunt N203 Iepenstraat/Stationsplein in Krommenie in de gemeente Zaanstad. Gelijktijdig met het onderhoud brengt de provincie verbeteringen aan waardoor de weg veiliger wordt. Er worden onder meer linksafstroken in de middenberm aangelegd, verlichting en verkeersregelinstallaties worden aangepast en met elkaar gekoppeld en de opstelstroken richting spoorwegovergang worden verlengd.