Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

RENGER VAN DER ZANDE REDT NEDERLANDSE EER!

ASSEN, 15 JULI 2006 - In een spectaculaire Recaro Duits Formule 3 race heeft Renger van der Zande zich op weten te werken naar een vijfde plaats. De rookie van Seyffarth Motorsport vertrok vanmiddag als zevende en vocht vooral boeiende duels uit met Joey Foster. De inwoner uit Nijmegen voegde met dit resultaat weer 4 punten aan zijn totaal toe. Renger staat momenteel op de vijfde plaats in het kampioenschap met 36 punten. In de juniorcup bezet de Go Fast-coureur de vierde plaats met 49 punten.

Doordat Renger weinig kilometers had gemaakt op het vernieuwde TT circuit van Assen, kreeg Renger voor aanvang van de eerste manche een belangrijke opdracht van het team mee: Hij moest ten koste van alles proberen om de race uit te rijden, zodat hij morgen (zondag) met voldoende kilometers in de benen goed beslagen ten ijs de tweede kwalificatiesessie kan aanvangen. Renger kwam vlot uit de startblokken en haalde direct Natasha Gachnang in. In de eerste bocht werd hij echter van achteren geraakt, waardoor hij de aansluiting met de top 5 verloor. Nadat hij zijn landgenoot Kool wist te passeren rukte Renger op naar de vijfde plaats. In een spannend gevecht om de vierde stek wist Renger Foster te verschalken. De Britse rijder wist Renger een paar ronden later weer voorbij te gaan. Na zestien ronden op het 4.555 meter lange circuit kwam Renger als vijfde en tevens als beste Nederlander over de meet.

Renger: "Ik ben niet helemaal happy met het resultaat. Ik kreeg in de eerste bocht een behoorlijke opdonder van achteren, waardoor ik de aansluiting verloor met de eerste vijf. Ik dacht dat er iets met mijn auto was en het leek wel alsof ik op eieren reed. Gelukkig heb de race wel kunnen uitrijden en heb ik kostbare punten gepakt voor het kampioenschap. Ik heb bovendien veel wedstrijdkilometers kunnen maken. Ik heb er alle vertrouwen in dat we morgen hier een goed resultaat in de wacht zullen slepen!"

UITSLAG RECARO FORMULE 3 CUP RACE 01 ASSEN, 15 JULI 2006:


01. Johnny Cecotto, Ombra Racing, 25:28.145

02. Nico Hülkenberg, Josef Kaufmann Racing, + 01.307 05. RENGER VAN DER ZANDE, SMS SEYFFARTH MOTORSPORT, + 24.758

NIEUWS en FOTO is afkomstig van Insight F1 Motorsport Report. Voor meer informatie of fotografisch materiaal kunt u contact opnemen met: Roelof Oosterhuis (Insig ht F1) TEL: + 31 652 056 637, MAIL: roelof@insightf1.com.