2e persbericht van zaterdag 15 juli 2006

Eindhoven, 15-07-2006 o Berichten uit de regio

Eindhoven: Politie zoekt getuigen van poging beroving met brommobiel

Op de Wolvendijk werd vrijdagavond rond 22.00 uur een 23-jarige fietser uit Nuenen aangesproken door twee jongens in een brommobiel (45-km autotootje). De man was aan het bellen tijdens het fietsen en reed vanuit Nuenen richting Eindhoven. De bijrijder riep dat hij de GSM van de man wilde hebben. Toen de man doorfietste blokkeerden de jongens met het brommobiel het fietspad. De bijrijder had een knuppel in zijn hand. De man wist echter de knuppel uit de handen van de dader te trekken. Hierop is het duo weggereden richting Nuenen. Het slachtoffer is vervolgens weggefietst over de Wolvendijk richting Eindhoven. Hierbij is hij de Eisenhowerlaan overgestoken. Plotseling zag hij het brommobiel weer achter hem aan komen. Toen hij een wandelaar met een hond aansprak verdwenen de daders. Het slachtoffer zag verderop nog een derde jongen instappen. De daders reden in een donkergroen brommobiel. De twee jongens, die in eerste instantie in het brommobiel zaten, hebben een blanke huidskleur en zijn tussen de 16 en 17 jaar. Ze hebben een normaal postuur en zijn naar schatting
1.70 meter lang. Beiden hadden kort haar. De politie is op zoek naar getuigen van dit incident en naar mensen die iets meer kunnen vertellen over een donkergroen 45-km autotootje. Zij kunnen contact opnemen met de politie via 0900-8844.

Best: Paard verongelukt en vrouw gewond bij aanrijding

Op de Sonseweg is zaterdag rond 11.20 uur een paard in galop de weg overgestoken en in botsing gekomen met een 60-jarige automobilist uit Heel. Het paard had kort voor het ongeluk zijn amazone in het bos uit het zadel gegooid en was weggerend. Een dierenarts heeft het zwaargewonde dier ter plaatse in laten slapen. De 59-jarige echtgenote van de automobilist liep verwondingen aan haar hoofd op. Na behandeling in het ziekenhuis mocht zij weer naar huis.

Best: Woninginbraak

In een woning aan de Bijenhei is tussen donderdag 20.00 uur en vrijdag 19.30 uur ingebroken. Aan de achterkant van het pand werd een deur opengebroken om binnen te komen. Weggenomen werden onder meer een stereo-installatie, een DVD-speler en een plasma TV-scherm.

Duizel: Voetganger geschept

Op de Wolverstraat is zaterdag rond 6.00 uur een 23-jarige voetganger uit Hapert geschept door een auto. De man zou plotseling de weg over zijn gestoken, waardoor de 43-jarige automobilist uit Bladel een aanrijding niet meer kon voorkomen. Het slachtoffer is met nog onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis.

Veldhoven: Inbraak in winkel

In een winkel aan de Mira is in de nacht van vrijdag op zaterdag ingebroken. Een toegangsdeur werd opengebroken om binnen te komen. Weggenomen werden een nog onbekend aantal laptops en DVD-branders.