Politie Drenthe

Zaterdag

Assen, 15-07-2006

Aanrijding met letsel
HOOGEVEEN Vrijdagmiddag 14 juli raakten twee autobestuursters gewond bij een aanrijding op de Middenveldweg. Een 43-jarige bestuurster uit Apeldoorn zag te laat dat haar voorgangster remde en botste tegen de achterzijde van de auto die bestuurd werd door een 40-jarige inwoonster van Pesse. De vrouw uit Apeldoorn moest in verband met een beknelling door de brandweer uit haar auto bevrijd worden. Beide dames werden met onbekend letsel overgebracht naar het bethesdaziekenhuis in Hoogeveen. (06-161241)

Politie bekeurt alcomobilisten
VRIES Een 21-jarig beginnend autobestuurder uit Yde werd vrijdagavond 14 juli bekeurd voor het rijden onder invloed, verlopen APK, niet dragen van de gordel en het niet kunnen tonen van zijn rijbewijs. De man blies na controle 160 ug/l wat hem na overleg met het Openbaar Ministerie op een transactiebedrag van 220 euro kwam te staan. Het totaalbedrag van de overige overtredingen bedroeg 300 euro. (06-161370)

GIETEN Een 20-jarige uit Gieten afkomstige bestuurder van een bromfiets werd in de nacht van vrijdag 14 op zaterdag 15 juli bekeurd voor het rijden onder invloed. De jongeman die met een vriend als passagier over De Weegbree reed blies 500 ug/l. Hij kreeg een dagvaarding. Zijn zonder helm achter op zittende 16-jarige vriend werd eveneens bekeurd. (06-161440)

ERM Vrijdagavond 14 juli werd een 25-jarige autobestuurder uit Schoonebeek bekeurd voor het rijden onder invloed. De man die jarig was, werd op de Oosterlangen gecontroleerd en blies 350 ug/l. (06-161420)

ERM Op de Oude Rijksweg werd in de nacht van vrijdag 14 op zaterdag 15 juli een 16-jarige autobestuurder uit Coevorden aangehouden. De jeugdige bestuurder die onder invloed was blies 375 ug/l. In de auto zaten verder nog drie passagiers. Er is proces-verbaal opgemaakt voor het rijden onder invloed en het rijden zonder rijbewijs. (06-61469)

Inbreker overlopen
ASSEN Vrijdagmiddag 14 juli werd aan de Van Heuven Goedhartlaan een inbreker overlopen. De 12-jarige alleen in huis aanwezige zoon hoorde een geluid op het dak en ging kijken. De jongen trof een onbekende man aan die in de daggoot bij een openstaand dakraam stond. De man maakte hem duidelijk dat hij stil moest zijn. De jongen belde hierop gelijk zijn vader die direct naar huis kwam. De man op het dak was ondertussen verdwenen. Het betrof een blanke man, tussen de 30 a 35 jaar oud, ongeveer 1.75 lang, bruin halflang haar, mager postuur en de man zag er onverzorgd uit. Hij droeg een lichtkleurig shirt met korte mouwen en een bruin-groene broek. (06-161318).

Politie houdt doorrijder aan
ZUIDLAREN Vrijdagavond 14 juli heeft de politie een 65-jarige autobestuurder uit Zuidlaren aangehouden. Getuigen zagen dat de man op de Stationsweg met zijn auto achteruit reed en tegen een geparkeerde auto botste. Hierna reed de man door. Dankzij het door de getuigen genoteerde kenteken kon de dader achterhaald worden. De man verklaarde niets gemerkt te hebben van de aanrijding. Na controle bleek tevens dat de man alcohol genuttigd had, 640 ug/l. De man kreeg een dagvaarding. (06-161394)

Benzinedieven aangehouden

HOOGEVEEN In de nacht van vrijdag 14 op zaterdag 15 juli zijn twee mannen aangehouden als verdachte van benzinediefstal. Een medewerker van een beveiligingsbedrijf trof op de parkeerplaats van het Stationsplein een verdachte auto aan met in de nabijheid van deze auto een jerrycan gevuld met bezien. Tevens bleek dat uit een aantal geparkeerde autos vermoedelijk benzine was gestolen. Na onderzoek bleek dat de medewerker van het beveiligingsbedrijf Sucuricor twee verdachte personen weg zag rennen in de richting van het station. Met behulp van een politiehond werd een 23-jarige verdachte uit Elim en een 21-jarige verdachte uit Kerkenveld in de bossages aangetroffen. De heren werden ingesloten, de auto behorende bij de verdachten werd inbeslaggenomen en onderzoek volgt. (06-161461)

Beroving van geld
EMMEN Een 22-jarige Emmenaar werd vannacht aangehouden als verdachte van beroving. De man had kort daarvoor op het Marktplein een 22-jarige plaatsgenoot van zijn geld beroofd en mishandeld. Hierna nam de verdachte de benen.Hij werd in een horecagelegenheid in de Hoofdstraat aangehouden en ingesloten. Onderzoek volgt. (06-161464)

Beilenaar terzake poging tot doodslag aangehouden BEILEN In de nacht van vrijdag 14 op zaterdag 15 juli werd een 21-jarige man uit Beilen aangehouden als verdachte van bedreiging, poging tot zware mishandeling cq. poging tot doodslag. De man bedreigde met een mes de 39-jarige en 42-jarige eigenaren van een shoarmazaak aan de Brinkstraat. Volgens de 42-jarige eigenaar

was er geruime tijd eerder onenigheid tussen de dader en de eigenaren geweest en verscheen de verdachte vannacht zonder enige reden weer bij de zaak. De verdachte werd ingesloten. (06-161455)

Politie houdt man aan voor lokaalvredebreuk
ZUIDLAREN Een 53-jarige man uit Zuidlaren is in de vroege ochtenduren van de 15e juli aangehouden voor lokaalvredebreuk. De man wilde na sluitingstijd zijn in een horecagelegenheid aan de Brink Oostzijde liggende pakje shag weer ophalen. Na discussie met de onder invloed verkerende man werd hem een aantal keren de toegang geweigerd en hem gesommeerd weg te gaan. Dit weigerde de man. Ook na de komst van de politie weigerde de man te vertrekken. Hij werd aangehouden en ingesloten op het politiebureau. De man kreeg een geldboete van 130 euro opgelegd. (06-161424)

Wilt u meer informatie over deze berichten of wilt u in contact komen met de voorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen met Ron Reinds: 0592 36 1280