1e persbericht van zaterdag 15 juli 2006

Eindhoven, 15-07-2006 o Berichten uit de regio

Eindhoven: Fietser gewond na aanrijding

Op de kruising Koudenhovenseweg Zuid Pagelaan is vrijdag rond 18.00 uur een 62-jarige fietser uit Eindhoven gewond geraakt. De man fietste, tegen het verkeer in, over het fietspad aan de linkerkant van de Koudenhovenseweg Zuid, richting t Hofke. Op het eerdergenoemde kruispunt botste hij tegen de auto van een 24-jarige vrouw uit Eindhoven. De vrouw kwam aanrijden over de Pagelaan en wilde rechtsaf de Koudenhovenseweg Zuid oprijden. De man is met een gebroken been overgebracht naar het MMC in Eindhoven.

Eindhoven: Verdachten aangehouden na vernieling luifel

Op het Stratumseind zijn zaterdag rond 1.50 uur drie mannen van 28, 30 en 31 jaar (woonplaats onbekend) aangehouden. De 28-jarige en de 31-jarige man worden verdacht van het vernielen van een luifel van een horecagelegenheid aan het Stratumseind eerder die ochtend. De 30-jarige verdachte werd aangehouden omdat hij de aanhouding van een van zijn vrienden probeerde te voorkomen. Het drietal is voor verder onderzoek meegenomen naar het politiebureau en ingesloten.

Helmond: Politie houdt dronken man in geparkeerde auto aan

Op de Kanaaldijk Noord Oost is zaterdag rond 3.00 uur een 26-jarige man uit Helmond aangehouden. Een getuige zag dat de man tegen een geparkeerde auto aan het schoppen en aan het slaan was en waarschuwde de politie. De agenten troffen de verdachte in de geparkeerde auto aan. De man was dronken en wilde geen kant op. Hij verzette zich hevig. Een spiegel van de auto was vernield en een deur liep beschadigingen op. De man is voor verder onderzoek ingesloten op het politiebureau.

Helmond: Man aangehouden na lastig vallen vrouwen

Op de Havenweg is zaterdag rond 2.00 uur een 25-jarige Poolse man aangehouden. Hij wordt verdacht van het betasten van enkele vrouwen in een horecagelegenheid aan de Havenweg. De man is voor verder onderzoek in de cel gezet.

Helmond: Aanhouding na veroorzaken overlast

Op de Van Meelstraat is zaterdag rond 1.35 uur een 29-jarige man uit Vught aangehouden. De man stond op straat te schreeuwen en wilde maar niet bedaren. Hij zou ruzie hebben gehad met zijn Helmondse vriendin eerder die avond. De man is meegenomen naar het politiebureau. Na verhoor mocht hij naar huis. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Valkenswaard: Voetganger aangereden

Op de Luikerweg, ter hoogte van de kruising met de Dommelseweg, is vrijdagavond rond 23.00 uur een 36-jarige man uit het Belgische Eksel aangereden. De man stak plotseling de weg over toen een 69-jarige automobilist uit het Belgische Hamont-Achel over de Luikerweg kwam aanrijden. Hij kon de voetganger niet meer ontwijken. De man uit Eksel is met nog onbekende verwondingen overgebracht naar het St. Anna-ziekenhuis in Geldrop.