--------

Amsterdam, 12 juli 2006

Reis naar de wereld achter eerlijke handel

XploringFairyTales
15 Nederlandse jongeren vertrekken 15 juli 2006 op initiatief van de Landelijke Vereniging van Wereldwinkels (LVVW) voor een periode van twee weken naar Kenia. Daar zullen zij diverse producenten van zogenaamde 'fair trade'-artikelen bezoeken, om met eigen ogen de wereld achter de eerlijke handel te zien. Welke weg leggen de producten af? Hoe wordt de Keniaanse samenleving hiermee geholpen? En vooral: Hoe fair zijn de producten?

Oftewel: Wat is er waar van de sprookjes rondom eerlijke handel?

Xplore
Het project wordt ondersteund door Xplore, een subsidieprogramma van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Xplore werkt aan verbetering van het draagvlak voor ontwikkelingssamenwerking, door middel van stages en uitwisselingen voor jongeren tussen de 12 en 30 jaar. Het doel is dat deze jongeren zelf zien hoe het er daar aan toe gaat en dat zij deze boodschap doorgeven aan anderen.

De deelnemers
De LVVW heeft een gevarieerd gezelschap samengesteld, bestaande uit jongeren met verschillende achtergronden. In Kenia zullen zij worden gekoppeld aan vijftien Keniaanse deelnemers, die verspreid over het land wonen en allen iets te maken hebben met eerlijke handel. Onder de Nederlanders bevinden zich verslaggevers en fotografen die u desgewenst kunnen voorzien van een reportage, column of interview. Alle jongeren zullen daarnaast een weblog bijhouden en zijn te allen tijde beschikbaar voor interviews.

Meer informatie over het project kunt u vinden op
www.xploringfairytales.nl

Noot voor de pers
Voor meer informatie over XploringFairyTales kunt u contact opnemen met Wouter Glaser (06-14370061, wouter@wouterglaser.nl)