Ingezonden persbericht


Persbericht Nationaal Luchtvaart-Themapark Aviodrome

Dubbeldekker Fly-in bij luchtvaart-themapark Aviodrome

Luchthaven Lelystad, 5 juli 2006 - In het weekend van 15 en 16 juli 2006 organiseert het Nationaal Luchtvaart-Themapark Aviodrome in samenwerking met de Stichting Vroege Vogels voor de tweede keer een Dubbeldekker Fly-in op de Luchthaven Lelystad. Tijdens de Dubbeldekker Fly-in komen er uit heel Europa vliegtuigen met meerdere vleugels boven elkaar bijeen. Daarnaast worden er voor zowel kinderen als volwassenen allerlei leuke luchtvaartactiviteiten georganiseerd.

Activiteiten
Tientallen dubbeldekker-vliegtuigen uit vele landen zullen dit weekend naar de Aviodrome komen. Bij ideale weersomstandigheden zullen ook twee heel bijzondere vliegtuigen uit de eerste jaren van de luchtvaart, de Blériot 11 uit 1909 en de Fokker Spin uit 1911, proberen te taxiën. Hiernaast zal er een poging worden gedaan om een rotatiemotor uit 1919 te starten. Ook worden er demonstraties gegeven van het met linnen bekleden van vliegtuigvleugels; met een miniatuurmotor en er zullen een aantal belangrijke iconen uit vervlogen tijd aanwezig zijn op het park. Er zijn niet alleen dubbeldekkervliegtuigen te bezichtigen, maar er is ook een mogelijkheid om in een andersoortige dubbeldekker, een dubbeldekkerbus, een rondrit te maken over Lelystad Airport.

Uniek
Een uniek moment tijdens de Fly-in, is de presentatie van de Fokker D-7 van de Vroege Vogels (Early Birds). Deze replica van een vliegtuig uit de Eerste Wereldoorlog, die in de afgelopen jaren is gebouwd, is voor het eerst in volle glorie te aanschouwen. Het toestel zal om 13.00 uur de hangaar van de Vroege Vogels uitrollen en om 14.00 uur naar de Dubbeldekker Fly-in bij de Aviodrome komen, onder escorte van een historische Buick-automobiel. Naast deze Fokker D-7 komen de Vroege Vogels ook nog met onder andere een Sopwith en enkele replica's van Fokker Driedekkers uit 1917.

Kinderen
Het hele weekend zal er veel te doen zijn voor de kinderen. De kinderen kunnen onder leiding van een gespecialiseerd modelbouwer en voor een gering bedrag vliegtuigjes bouwen van balsahout. De gehele zomervakantie kunnen kinderen daarnaast deelnemen aan de Aviodrome-Kinderzeskamp. Hierbij kunnen kinderen na het beantwoorden van zes luchtvaartvragen (waarvan de antwoorden vanzelfsprekend in het luchtvaart-themapark Aviodrome te vinden zijn) deelnemen aan verschillende activiteiten, zoals spijker slaan, raket lanceren, hoefijzer werpen, een spiraalspel, doelschieten met raketten en zo hard mogelijk slaan op de Kop van Jut .

Rondvluchten
Tijdens de Dubbeldekker Fly-in kunnen belangstellenden ook zelf rondvluchten maken. Hiervoor is het grootste eenmotorige dubbeldekkervliegtuig ter wereld beschikbaar: de Antonov An-2. De vluchten kunnen worden geboekt via www.aviodrome.nl.

Meer informatie
Meer informatie over de Dubbeldekker Fly-in en over het Nationaal Luchtvaart-Themapark Aviodrome is te vinden op www.aviodrome.nl. Informatie kan men ook krijgen via telefoonnummer 0900-AVIODROME / 0900 - 284 63 76, (25 ct. p. min.) of per email via info@aviodrome.nl. Het Nationaal Luchtvaart-Themapark Aviodrome aan de Pelikaanweg 50 op de Luchthaven Lelystad is iedere dag geopend van 10:00-17:00 uur, met uitzondering van de maandagen buiten de schoolvakanties.

Noot voor de pers: persfoto's van Dubbeldekker-vliegtuigen in hoge resolutie zijn te vinden op en te downloaden van www.aviodrome.nl/persfoto.

Klik voor meer informatie op:

* Persfoto's: www.aviodrome.nl/persfoto

* Overige persberichten: www.aviodrome.nl/nieuws/persberichten
* Perscontacten: p.vdnoort@aviodrome.nl

* Website: www.aviodrome.nl

Peter F.A. van de Noort
Hoofd PR en voorlichting
Nationaal Luchtvaart-Themapark Aviodrome
Adres: Pelikaanweg 50
8218 PG Luchthaven Lelystad
Telefoon:

0320 - 289 858
Fax: 0320 - 289 841
E-mail: p.vdnoort@aviodrome.nl
Website: www.aviodrome.nl