North Sea Jazz Cruise 2007

Mojo concerts
http://www.mojo.nl

Het North Sea Jazz Festival presenteert volgend jaar met trots de eerste North Sea Jazz Cruise. De m/s Rotterdam van de Holland America Line vertrekt op 5 juli 2007 vanuit Kopenhagen. Het schip vaart over de Noordzee en de Elbe, waarbij grote Europese steden worden aangedaan, om uiteindelijk aan te meren in Rotterdam. Daar zal het schip als drijvend hotel dienen, terwijl de gasten genieten van het North Sea Jazz Festival, dat plaatsvindt van 13 tot en met 15 juli 2007 in Ahoy Rotterdam.

De North Sea Jazz Cruise is een verlenging van de jazzervaring die wij bieden tijdens het North Sea Jazz Festival, aldus Jan Willem Luyken. Het gebruik van het schip als hotel is geniaal. Ik kan geen betere en luxere manier bedenken om het festival te beleven. Bassist/componist/producent Marcus Miller, die tijdens de cruise als gastheer en artistiek directeur optreedt, is verantwoordelijk voor het complete muziekprogramma aan boord van het schip. De programmering zal zowel jazzartiesten van het North Sea Jazz Festival als ook andere bekende artiesten omvatten.
Volgens Michael Lazaroff, uitvoerend directeur van Jazz Cruises LLC, is de North Sea Jazz Cruise een perfecte combinatie van muziek en reizen. De gasten aan boord kunnen genieten van concerten en speciale activiteiten die niet voor andere North Sea Jazz bezoekers toegankelijk zijn, nog afgezien van een adembenemende zevendaagse cruise door Denemarken, Duitsland, Zweden en Noorwegen. En dan moet het festival nog gaan beginnen!

De North Sea Jazz Cruise wordt georganiseerd door Jazz Cruises LLC, de voornaamste organisator van jazzcruises, en Jazz Times Travel, de reistak van Jazz Times Magazine. 11)12)
Over Jazz Cruises, LLC:
Jazz Cruises, LLC, organiseert als enige ter wereld cruises geheel gewijd aan de jazzmuziek. Het bedrijf coördineert de Jazz Cruise, The Smooth Jazz Cruise met Warren Hill en Wayman Tisdale als gastheer, Dave Koz & Friends at Sea en de North Sea Jazz Cruise. Meer informatie kunt u vinden op www.jazzcruisesllc.com

Over North Sea Jazz:
Met 14 podia, 200 concerten en 70.000 bezoekers per jaar is het North Sea Jazz Festival het grootste indoor jazzfestival ter wereld. Het festival wordt gekenmerkt door de vele muzikale genres die het presenteert, van de traditionele New Orleans jazz, swing, bop, free jazz, fusion, avant-garde en electronic jazz, tot blues, funk, soul, hiphop, r&b en latin. Na 30 jaar plaatsgevonden te hebben in Den Haag, verhuist het festival dit jaar naar Rotterdam. Meer informatie kunt u vinden op www.northseajazz.com.

Over JazzTimes Trave, LLC:
JazzTimes Travel valt geheel onder het beheer van, en wordt gesubsidieerd door, JazzTimes Magazine, Inc., opgericht om jazz gerelateerde reizen te promoten en te organiseren. JazzTimes Magazine begon in 1970 als een kleine jazz-gerelateerde krant, genaamd Radio Free Jazz. 36 Jaar later geldt JazzTimes als het leidende tijdschrift in de journalistiek van de jazz, met zijn distributie in de US en de rest van de wereld. De Vereniging van Jazz Journalisten heeft JazzTimes uitgeroepen tot Best Periodicial Covering Jazz voor zeven jaar achtereen. Meer informatie kunt u vinden op www.jazztimes.com.