Hotel Express met Jaguar MK II in rally Amsterdam - Beijing

Hotel express benelux

Persbericht

Hotel Express met Jaguar MK II in rally Amsterdam - Beijing

Amsterdam dichterbij Beijing

Zaandam, 22 maart 2006 - Hotel Express International Benelux maakt het internationaal rallycoureur Chris Vlaar en navigator Leo Nelissen medemogelijk om deze zomer de classic car endurance rally van Amsterdam naar Beijing te rijden. Dit gebeurt niet alleen in rap tempo, maar ook nog eens in een 40 jaar oude auto. Het team neemt deel aan de Amsterdam - Beijing rally met een door Hotel Express International Benelux gesponsorde rallyuitvoering van een Jaguar MK II uit 1966. De start vindt op 15 juli 2006 plaats in Amsterdam. De auto rijdt de ruim 17.500 km door Europa, de Kaukasus en Centraal Azië in vier weken en doorkruist daarmee veertien landen alvorens in China te finishen.

Het is onmogelijk om een zware reis als deze endurance rally tot een goed einde te brengen zonder voorafgaand aan de start elk detail te hebben doorgenomen en te vertrouwen op goed teamwerk tijdens de reis. De Amsterdam - Beijing Endurance Rally is daarmee zonder twijfel een van de meest opwindende, enerverende en zwaarste evenementen voor classic cars.
Naast rallycoureur is Chris Vlaar ook nog ondernemer en weet hij dat het een zware beproeving zal zijn om zo'n achttienduizend kilometer op slechts één persoon, navigator Leo Nelissen, te zijn aangewezen. Hij vergelijkt de rally dan ook met het runnen van een onderneming. 'In korte tijd moeten regelmatig cruciale beslissingen worden genomen waar we het niet altijd allebei mee eens zijn, maar er zal de volgende kilometers toch weer samengewerkt moeten worden. Net als in de board room. De rally is voor ons als team de ultieme uitdaging wat betreft samenwerking en verantwoordelijkheid dragen voor elkaar. We zijn blij dat we met Hotel Express International een betrouwbare sponsor hebben gevonden die past bij het internationale karakter van de rally. Hotel Express International weet bovendien als hotelboekingsorganisatie dat elk detail telt en wat het betekent om verantwoordelijkheid te dragen voor anderen', aldus Vlaar.

'De Amsterdam - Beijijng Endurance Rally is voor ons een passende gelegenheid om de organisatie en onze Hotel Express Gold Card meer bekendheid te geven in de Benelux. De gedachte achter de rally en onze eigen kijk op internationaal reizen sluiten daarnaast haarfijn op elkaar aan. Een goede professionele voorbereiding garandeert een zorgeloze en succesvolle reis. Dit geldt zowel voor het rallyteam als voor de service die wij aan onze aangesloten leden bieden. Ook voor de leden geldt dat een weloverwogen hotelkeuze bepalend is voor het succes van de reis', verklaart Anoek Hovestad, Marketingmanager van Hotel Express International Benelux. 'Daarnaast is het team van Chris Vlaar getipt als de kanshebber om de rally als winnaar af te sluiten. Dat lijkt mij nog een goede reden om juist voor dit team te kiezen', aldus Hovestad.

Hotel Express Benelux
Hotel Express Benelux is onderdeel van het Hotel Express International concern. Deze serviceverlener in hotelboekingen is sinds de oprichting in 1987 een begrip in de reiswereld en is op het gebied van hotelkortingsprogramma's inmiddels wereldwijd marktleider. Naast de Verenigde Staten is Hotel Express International een begrip in Frankrijk, Zweden, Noorwegen en Denemarken. Bij de organisatie zijn ruim 4200 hotels aangesloten in 146 landen. Daar komen wereldwijd gemiddeld 30 hotels per maand bij. Het gaat om twee tot vijf sterren hotels uit bekende ketens als Hilton, Best Western, Marriott, Hyatt, Radisson, Sheraton, Holiday inn, Crown Plaza en Intercontinental. Leden van Hotel Express krijgen een persoonlijk lidmaatschap. Met deze Hotel Express Gold Card krijgt de deelnemer 50 procent korting op hotelovernachtingen zonder enige verplichting tot ontbijt en/of diner.