Koninklijke Nederlandse Schaakbond

ACT 2006 gaat definitief door

Het derde Amsterdam Chess Tournament (ACT) gaat definitief door en zal worden gehouden van zaterdag 15 tot en met zondag 23 juli 2006. Omdat er voor de derde editie van het schaaktoernooi in Amsterdam beduidend minder sponsorgelden zijn verworven, heeft er enige tijd onzekerheid bestaan over het al dan niet doorgaan van het derde Amsterdam Chess Tournament. De organisatie heeft noodzakelijkerwijs besloten om de begroting met dertig procent te verlagen. Een en ander. heeft er onder meer toe geleid dat de eerste prijs in het hoofdtoernooi is teruggebracht van EUR 5.000 naar EUR 3.500.

Dat er toch een derde ACT komt, is mede ingegeven door de toekomst. 'Als we hadden besloten om ermee te stoppen, weet je nu al vrij zeker dat er ook in 2007 geen zomertoernooi in Amsterdam zal plaatsvinden', aldus toernooidirecteur Jeroen van den Berg. 'Nu kunnen we nog een jaar zoeken naar een hoofdsponsor, ofwel een aantal donateurs.'

Plaats van handeling van het ACT blijft ongewijzigd. Er wordt van zaterdag 15 juli tot en met zondag 23 juli gespeeld in het Studenten sportcentrum USC, De Boelelaan 46 in Amsterdam. Er wordt in vier verschillende speelcategorieën gespeeld, voor alle niveaus. Binnenkort wordt de inschrijffolder gestuurd naar alle deelnemers aan de eerste twee ACT's. Geïnteresseerden die niet zijn opgenomen in het bestand maar wel mee willen doen, kunnen nadere informatie verkrijgen via dit email-adres: act@hccnet.nl.

Meer informatie is te vinden op de provisionele website van het toernooi.

Het ACT wordt gesponsord door: Gemeente Amsterdam, Universiteit van Amsterdam, Studenten sportcentrum USC, New in Chess Yearbook en het Corus Chess Tournament.

---