Afdeling Communicatie TROS/AVRO
Hilversum, 11-07-2006

Televisie
TWEEVANDAAG
Uitzending dinsdag 11 juli
Nederland 2 - 17.58 uur

BORIS DITTRICH WIL MINISTER WORDEN

Oud-D66-fractievoorzitter Boris Dittrich wil in een volgend kabinet met D66 minister worden. "Ik heb altijd als parlementslid goed kunnen functioneren en dat ook heel erg leuk gevonden, maar op een gegeven moment wil je dan ook wel minister worden. Als het in de toekomst mogelijk is dat D66 weer groot genoeg is om in het kabinet te gaan, dan zou ik dat wel willen", zo zegt Dittrich vandaag (dinsdag 11 juli) in een interview met TWEEVANDAAG.

In het interview, waarin hij terugkijkt op de turbulente politieke ontwikkelingen van het afgelopen half jaar, laat hij weten dat het Uruzgan-debat diepe sporen bij hem heeft achtergelaten. Dittrich: ,,Ik heb dat vroeger op het schoolplein ook wel eens gehad. Je bent aan het spelen en opeens keren alle kinderen zich tegen je. Zo'n gevoel had ik toen in daar in de Kamer stond."

De kwestie Uruzgan heeft hem bitter gemaakt. Praten met PvdA-leider Wouter Bos doet hij niet meer: "Ik ben ook een mens en misschien heb ik daarom geen contact meer met Wouter Bos gezocht". Verder zegt hij: "Politiek is mensenwerk en haalt soms het slechtste in mensen boven."

In navolging van zijn partijgenoot Pechthold komt ook Dittrich tot de conclusie dat de politiek volgens hem soms een slangenkuil is.

Voor meer informatie: www.tweevandaag.nl.




TweeVandaag