Politie Friesland

Politieberichten van dinsdag 11 juli

Fryslân, 11-07-2006 o Politieberichten van maandag 10 juli 07.00 uur t/m dinsdag 11 juli 07.00 uur

Heerenveen: inbreker aangehouden
De politie heeft maandagochtend vroeg in een winkel aan de Trambaan een 23-jarige inwoner van Heerenveen aangehouden op verdenking van inbraak. Een beveiligingsmedewerker had de politie gebeld toen hij zag dat er bij de winkel een raam was ingegooid. Na een inspectie in de winkel troffen agenten de Heerenvener achter de balie aan. De man had een rugzak bij zich met daarin enkele honderden ongedrukte treinkaartjes. Hij werd overgebracht naar het politiebureau en voor nader onderzoek ingesloten.

Kollum: inbraak in bedrijfspand
De politie onderzoekt een inbraak in een bedrijfspand aan de Voorstraat. Tussen vrijdagavond en maandagochtend heeft men de deur geforceerd om binnen te komen. Het gehele pand werd doorzocht. Er werd een klein geldbedrag weggenomen. Een 30-jarige inwoonster van Kommerzijl deed aangifte. De technische recherche van de politie Fryslân stelt een onderzoek in.

Leeuwarden: motor gestolen
De politie onderzoekt de diefstal van een zwarte Aprilia motor met kenteken MF-NF-88 uit de voortuin van een woning aan de Tjerk Hiddesstraat. Tussen maandagavond 19.30 uur en dinsdagochtend 02.00 uur werd de zwarte motor met fel oranje voorspatbord, die afgesloten in voortuin stond, weggenomen. De 28-jarige eigenaar uit Spijk (Gr.) deed aangifte.

Oosterwolde: inbraak in verenigingsgebouw
De politie onderzoekt een inbraak in een verenigingsgebouw aan De Hieming. Men kwam binnen door een deur te forceren. Het gehele pand werd doorzocht. Er werden onder andere twee vergadertafels, twintig grote gipsplaten, tien stoelen en twee dvd-spelers weggenomen. Het is niet geheel duidelijk wanneer de inbraak is gepleegd. Een 50-jarige inwoner van Oosterwolde deed aangifte.

Leeuwarden: inbraak in woning
De technische recherche van de politie Fryslân onderzoekt een inbraak in een woning aan de Jozef Israelsstraat. Tussen maandagochtend en maandagavond werd een ruit geforceerd om binnen te komen. Er werden onder andere twee horloges, een dvd-speler, enkele cds en een geldbedrag van enkele honderden euros weggenomen. De 27-jarige bewoonster deed aangifte.

Zwaagwesteinde: schuurtje uitgebrand
De politie heeft maandagavond de brandweer van Zwaagwesteinde geassisteerd bij een brand in een schuurtje aan de Koopmansweg. Bij de brand, die vermoedelijk is aangestoken, kwam asbest vrij. De politie heeft daarop de omgeving met linten afgezet. Het schuurtje kan als verloren worden beschouwd.

Berlikum: inbraak in container
De politie onderzoekt een inbraak in een container die op een bouwterrein aan de Moddergatsreed staat. Maandagochtend zag de 60-jarige eigenaar uit Berlikum dat de deur van de container niet meer op slot zat. De man was er zeker van dat hij de deur zondagmiddag slotvast had afgesloten. Uit de container werd gereedschap weggenomen. De eigenaar deed aangifte.