Gemeente Utrecht


Secretarie
Communicatiebureau/Bestuur
persbericht
|7 juli 2006                       
|                                  

Eerste subsidiecheques naar café De Zaak en sieradenatelier Nobilia

Gemeente Utrecht biedt gratis energieadvies en subsidie aan bedrijven

De gemeente Utrecht wil bedrijven stimuleren om energiebesparende maatregelen te nemen. Daarom biedt zij bedrijven uit het Midden en Klein Bedrijf tot 1 januari 2007 gratis energieadvies op maat en subsidie op energiebesparende maatregelen. Op dinsdag 11 juli overhandigt wethouder Tymon de Weger (Bereikbaarheid, Luchtkwaliteit & Milieu) op een feestelijke bijeenkomst de eerste subsidiecheques aan café De Zaak en sieradenatelier Nobilia.

De gemeente Utrecht kan de subsidie verstrekken door een bijdrage uit het energiefonds van de provincie Utrecht. De regeling loopt tot 1 januari 2007 en de gemeente heeft E 100.000,- beschikbaar. Adviseurs van Milieuzorg Utrecht verzorgen gratis advies en begeleiding bij de subsidieaanvraag.

Energiebesparing loont
Investeren in energiebesparing is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor de energierekening van bedrijven. Met de adviezen besparen de meeste bedrijven al zo'n 10 tot 30% op hun energie- en waterverbruik. Doet het bedrijf vervolgens aanvullende energiebesparende investeringen, dan is het voordeel nog groter. De gemeente betaalt namelijk voor 50% mee aan de investering, met een maximum van E 5.000. Bedrijven komen in aanmerking voor de subsidie als de investering normaal gesproken niet binnen 5 jaar is terug te verdienen is.

Meer informatie?
Wilt u meer informatie, dan kunt bellen met Milieuzorg Utrecht voor een folder met alle informatie (telefoon (030) 267 0248, contactpersoon de heer B. van den Bosch). Informatie over de subsidieregeling vindt u ook op www.utrecht.nl (zoeken op: Energiebesparing bij bedrijven).

Noot voor de media:
De pers is op dinsdag 11 juli om 14:45 uur van harte welkom op de feestelijke uitreiking van de subsidiecheques door wethouder De Weger in café De Zaak, Korte Minrebroederstraat 9 in Utrecht. U kunt zich aanmelden via marije.van.der.veen@utrecht.nl of bellen voor meer informatie met Annemieke Vermeulen, Bestuurscommunicatie, 030 - 286 11 55.


---- --