Wetenschappelijk onderzoek onderstreept voordelen stoomoven
Miele nederland b.v.
http://www.miele.nl
De nieuwe vrijstaande stoomoven van Miele
Gezond genieten
Gezond, smaakvol, lekker, gemakkelijk en veelzijdig. Dat zijn de kenmerken van de nieuwe,
vrijstaande stoomoven van Miele. Deze drukloze stoomoven onder de naam VitaSteam
overtuigt door de bijzondere smaakbelevingen. Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat
vooral bij vis en groenten de natuurlijke smaak volledig tot zijn recht komt, onder
andere doordat maar liefst 50 procent van de vitaminen en mineralen behouden blijven.
Koken in de stoomoven is bovendien uiterst comfortabel, omdat de gerechten niet kunnen
overkoken of aanbranden. Deze elektronisch gestuurde stoomoven kan als vrijstaand model
in elke keuken worden opgesteld en heeft slechts 50 cm aan ruimte nodig en een
wandcontactdoos in de buurt.
Behoedzaam
Bij de vrijstaande stoomoven wordt in een waterreservoir stoom opgewekt die vervolgens in
de bereidingsruimte wordt geblazen en de levensmiddelen aan alle kanten omringt. Dit
procédé is vooral voor het koken van groenten, vis en bijgerechten
aanmerkelijk behoedzamer dan de bereiding in een pan op een kookplaat. De karakteristieke
smaak van in stoom gekookte levensmiddelen is bovendien duidelijk intenser. Het toevoegen
van kruiden of zout kan dan ook in veel gevallen achterwege blijven. En wat vanuit de
vrijstaande stoomoven op tafel komt, ziet er gewoon beter uit, omdat de levensmiddelen
hun natuurlijke kleur en structuur behouden.
Constante resultaten
Het bijzondere van de Miele-stoomoven is dat de stoom buiten de bereidingsruimte in het
waterreservoir wordt opgewekt. Professionele koks weten dit principe te waarderen, omdat
de levensmiddelen uiterst behoedzaam worden gekookt. Wordt de stoom daarentegen in de
bereidingsruimte opgewekt, dan ontstaat tijdens de opwarmfase een droge warmte, die bij
de levensmiddelen kan leiden tot uitdrogen van de buitenste lagen en tot de vorming van
een vel. Een ander praktisch voordeel van de Miele-techniek is dat de hoeveelheid die
wordt gekookt er niet toe doet. Bij de stoomoven van Miele is het niet van belang of er
grote of kleine hoeveelheden verse of diepvriesgroenten worden bereid. Hij levert altijd
constante resultaten. Voor traditionele kookmethodes is daarentegen veel meer kennis en
aandacht nodig.
Eenvoudige bediening
De kookprocessen in de Miele-stoomoven verlopen altijd exact en zijn elektronisch
geregeld. Voor alle instellingen is maar één bedieningselement nodig .
selecteren en bevestigen, eenvoudiger kan het niet. Aan het eind van het kookproces
krijgt u een geluidssignaal, zo kunt u zich in tussentijd gerust met andere dingen bezig
houden.
Een veelzijdig talent
In geen enkel ander apparaat kan een complete maaltijd voor zes tot acht personen zo
comfortabel worden bereid als in de Miele-stoomoven, want in de vrijstaande stoomoven kan
op drie niveaus tegelijk worden gekookt. Zo kan een complete maaltijd in nog geen 30
minuten worden bereid. Omdat de werking van de vrijstaande stoomoven drukloos is, kan het
kookproces door het openen van de deur op elk gewenst moment worden onderbroken om nieuwe
ingrediënten toe te voegen.
De stoomoven is een veelzijdig apparaat met veel bereidingsmogelijkheden. Zelfs
doorgewinterde kookliefhebbers verbazen zich over al die voorgerechten, soepen en
eenpansgerechten, vegetarische gerechten, vis, vlees, groenten en bijgerechten en niet te
vergeten de heerlijk nagerechten, zoals kwarksoufflé . in totaal meer dan 100
culinaire specialiteiten.
Met een temperatuurbereik van 40 tot 100.C is het apparaat ook geschikt voor andere
toepassingsmogelijkheden. Gerechten kunnen simpel worden opgewarmd. Het ontdooien van
diepvriesproducten op 60.C heeft voortreffelijke resultaten tot gevolg: de gerechten
worden niet zo warm dat ze enigszins gaar worden en ze verkleuren niet. Ook is het
mogelijk om fruit in te maken, groenten te blancheren en zelfs om zuigflessen te
desinfecteren.
Wetenschappelijk onderzoek onderstreept voordelen
Een wetenschappelijk onderzoek van de Duitse universiteiten van Gie.en en Koblenz toont
dat sommige groenten na bereiding in de Miele-stoomoven 50% meer vitamine C bevatten dan
groenten die in een gewone pan zijn bereid. Uit het onderzoek blijkt tevens dat gestoomde
voedingsmiddelen beter smaken dan wanneer ze op de traditionele manier zijn bereid. De
belangrijkste conclusie van het onderzoek: 'Vergeleken met een gewone pan behaalt de
Miele-stoomoven uitstekende resultaten voor wat betreft de sensorische kwaliteit (kleur,
vorm etc.) en de voedingswaarde. Zonder toevoeging van zout komt in stoom de eigen smaak
van de verschillende groenten volledig tot zijn recht. De sensorische resultaten zijn
aanzienlijk beter dan bij bereiding in een pan'. Bovendien is stoom de beste
bereidingswijze als men vetarm en vitaminerijk wil koken. Professor Elmar Schlich van de
universiteit Gie.en: 'Bij koken in een pan treedt vaak uitloging op. Dit betekent dat een
deel van de vitaminen en mineralen verloren gaat'. Zo bevat broccoli uit de
Miele-stoomoven 50% meer vitamine C dan broccoli uit de pan. Vergelijkbaar zijn de
resultaten bij paprika. Bij normaal gekookte paprika gaat ca. 45% van de mineralen en
sporenelementen verloren. In de Miele-stoomoven worden na bereiding geen verliezen
geconstateerd.
De geadviseerde verkoopprijs (incl. BTW) van de vrijstaande stoomoven DG 1050 bedraagt .
1.199,00.
Voor nadere informatie:
Miele Nederland B.V.
Postbus 166
4130 ED Vianen
Telefoon: (0347) 37 88 88
Voor de redactie:
Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met de heer R.G. Bakker, bereikbaar via
telefoonnummer (0347) 37 85 41.
De bij dit persbericht horende foto's kunt u downloaden van onderstaande link:
ftp://mielereclame:mie011204@ftp.glauprod.com
Aanwijzingen bij de foto's:
Bij deze tekst horen drie foto's.
Fotobijschriften:
Foto 1 (sfeerafbeelding dicht dg 1050.jpg):
Gewoon gezond en lekker: de stoomoven VitaSteam van Miele is voor fijnproevers een
openbaring. Voor het apparaat is in elke keuken plaats en voor de aansluiting volstaat
een wandcontactdoos.
Foto: Miele
Foto 2 (sfeerafbeelding open dg 1050.jpg):
De stoomoven VitaSteam van Miele zorgt voor gezonde variatie op het menu. Voor vis,
groenten en bijgerechten is koken met stoom de ideale bereidingsmethode. De compacte
VitaSteam-stoomoven heeft op het aanrecht maar 50 cm aan ruimte nodig.
Foto: Miele
Foto 3 (bediening.jpg):
Simpeler kan het koken niet zijn: voor de stoomoven VitaSteam van Miele zijn maar weinig
handelingen nodig. 100.C en zeven minuten instellen en even wachten . of tijd besteden
aan een favoriete bezigheid, want aanbranden of overkoken is in de VitaSteam-stoomoven
niet mogelijk.
Foto: Miele
Voor de redactie: bij vermelding van de naam Miele zijn aan het afdrukken van de foto's
geen kosten verbonden