KIDS treden in de voetsporen van Rembrandt

Radio nederland wereldomroep

KIDS treden in de voetsporen van Rembrandt
Wereldomroep en Z@pp organiseren Rembrandt-wedstrijd voor kids

HILVERSUM - Radio Nederland Wereldomroep en Z@pp zijn op zoek naar talenten die net zo creatief zijn als Rembrandt van Rijn. Wie met gemak een saai wit doek met wat kwasten of potloden omtovert in een meesterwerk, of wie onwaarschijnlijk mooie foto's maakt, maakt nu kans dat zijn of haar creativiteit beloond wordt met een wel heel bijzondere prijs. De Wereldomroep en Z@pp organiseren namelijk samen de kids-editie van de internationale wedstrijd 'Inspired by Rembrandt'. Nederlandse kinderen van 9 t/m 13 jaar (ook in het buitenland) kunnen zich via de website rembrandtkids.rnw.nl met een schilderij, tekening of foto inschrijven. Inzet is een unieke schilderworkshop van een bekende kunstenaar. Ook worden de mooiste kunstwerken tentoongesteld.

Kinderen kunnen zich t/m 30 september 2006 voor de wedstrijd inschrijven. Een deskundige jury zal vervolgens 10 deelnemers selecteren voor de halve finale. Van 15 oktober t/m 30 november 2006 bepaalt het publiek van Z@pp en wereldkids.nl (de kids-site van de Wereldomroep) wie de wedstrijd uiteindelijk wint. In december 2006 is de prijsuitreiking. Welke bekende kunstenaar de schilderworkshop gaat geven, blijft nog even een geheim. Hou daarvoor rembrandtkids.rnw.nl goed in de gaten!

Volwassenen
Radio Nederland Wereldomroep organiseert ook voor volwassenen de internationale wedstrijd 'Inspired by Rembrandt'. Beeldende kunstenaars overal ter wereld kunnen zich via de website rembrandt.rnw.nl voor de wedstrijd inschrijven en een eenmalige workshop winnen van de Gerrit Rietveld Academie in het kader van het Rembrandtjaar. De winnende kunstwerken worden samen met die van de kids-editie tentoongesteld.

Jury
De deskundige jury van de kids- en volwassenenwedstrijd bestaat uit Ad 's Gravesande (voorzitter van de Omroep voor Kunst en Cultuur), Corbino (Maarten Corbijn; internationaal gerenommeerde fotograaf), Ernst W. Veen (directeur Nieuwe Kerk en directeur Hermitage Amsterdam), Tijmen van Grootheest (directeur Gerrit Rietveld Academie) Mavis Albertinam (hoofdredacteur/uitgever magazine MAVIS), Cathy Spierenburg (netcoördinator Z@pp) en Joop Daalmeijer (hoofdredacteur Wereldomroep). Voor de kids-editie van 'Inspired by Rembrandt' nemen ook twee kinderen plaats in de jury. De publieksjury staat onder leiding van notaris mevrouw mr. A. van Berge uit Amsterdam.

Rembrandtjaar
Ter gelegenheid van het 400e geboortejaar van Rembrandt is 2006 uitgeroepen tot 'Rembrandtjaar 400'. Als ambassadeur van de Nederlandse cultuur biedt de Wereldomroep het Rembrandtjaar een internationaal en multimediaal podium via radio, televisie en internet. Eerder dit jaar produceerde de Wereldomroep het hoorspel 'De randen van de Nachtwacht' in het Nederlands, Engels, Spaans, Indonesisch, Frans en Italiaans.