Politie Amsterdam-Amstelland

Hoofd 020 - 559 22 communicatie 85 Peter van der
Maat

Pers- en externe 020 - 559 36 voorlichting 80
Gerard
Remco GerretsenVrooland
Rob van der Leo
Veen Dortland
Ron Moes Sita
Koenders

E-mail: Website:
pers@amsterdam.politie.nl www.politie-amsterdam-amstelland.nl

Zoektocht naar mogelijk verdwenen kinderen / Amsterdam-Noord (11/07/2006)

De politie van wijkteam Klimopweg is sinds kwart over twaalf met man en macht op zoek naar twee mogelijk verdwenen kinderen in de omgeving van de Oostzanerdijk. Tot nu toe is er niets gevonden. Ook is nog niet duidelijk of er überhaupt sprake is van een vermissing. Er is bij de politie nog geen melding binnengekomen dat iemand zijn kinderen mist.

Een getuige meldde rond twaalf uur dat zij in de buurt van de Oostzanerdijk, de Molenaarsweg en de Schutterweg had gezien dat twee kinderen mogelijk tegen hun wil werden vastgehouden door een man. Zij sloeg direct alarm waarop de politie onmiddellijk in actie kwam. De omgeving werd afgezocht en er werd een buurtonderzoek ingesteld. Bij de zoektocht werd zelfs een helikopter ingezet. Ook een onderzoek met een speurhond leverde geen sporen op. Tot nu toe is er geen melding bij de politie binnengekomen dat er kinderen worden vermist. Mogelijk berust alles op een misverstand en gaat het om kinderen die waren afgedwaald en door een boze ouder een standje kregen terwijl zij werden opgehaald. Om echter uit te sluiten dat het om een misdrijf gaat is de recherche van district Noord op zoek naar getuigen.

Het gaat dan om:

Mensen die rond twaalf uur iets bijzonders hebben gezien in de omgeving van het parkje aan de Oostzanerdijk, tussen de Molenaarsweg en de Schutterweg. Mensen die zichzelf of de kinderen in het verhaal herkennen en kunnen melden dat er niets aan de hand is.

Mensen die kinderen hebben gesproken die melding maakten van het feit dat zij door iemand zijn lastiggevallen in de genoemde omgeving.

Mensen die mogelijk eerder hebben gezien of gehoord dat er in de bewuste omgeving kinderen zijn lastiggevallen of dat iemand zich hier verdacht ophield.

Zij kunnen zich melden bij wijkteam Klimopweg of telefonisch via het telefoonnummer:

0 9 0 0 -- 8 8 4 4

Van de man die bij het incident betrokken zou zijn is het volgende signalement bekend:


- blanke man - circa 35 jaar oud - ongeveer 1.70 meter lang - ongeschoren gelaat - normaal tot slank postuur

Hij was gekleed in een spijkerbroek, spijkerjas (of jack) en droeg een spijkerpet.

Van de jonge kinderen is slechts bekend dat het om een jongen en een meisje gaat.