Gemeente Coevorden

College onderzoekt nieuwe huisvesting voor o.b.s. Parkschool in Holwert-Noord

Het college van burgemeester en wethouders onderzoekt de mogelijkheid om in de wijk Holwert-Noord te Coevorden een nieuw onderkomen te bouwen voor de openbare basisschool Parkschool. Het huidige schoolgebouw aan het Van Heutszpark laat veel te wensen overlaat. Met de nieuwbouw is een investering gemoeid van circa EUR 2,7 miljoen.

In het bestaande onderkomen van de Parkschool kan onvoldoende ingespeeld worden op een aantal ingrijpende onderwijskundige vernieuwingen. Eventuele verbouw van de school lost dit probleem niet op. De school heeft bovendien onvoldoende uitbreidingsmogelijkheden terwijl de leerlingenprognoses een stijgende lijn laten zien. Het handhaven van de huidige situatie is voor het gemeentebestuur dan ook geen optie meer. In het onderzoek naar een nieuwe locatie voor de school zijn ook andere mogelijke locaties onder de loep genomen. Nieuwbouw in Holwert-Noord biedt volgens het college de beste mogelijkheden.

Door een nieuw schoolgebouw en een nieuw gymlokaal te bouwen, krijgt het Openbaar Primiair Onderwijs in Coevorden een enorme impuls. Ongeveer 300 kinderen, veelal afkomstig uit de nabijgelegen wijken, gaan naar de Parkschool. Door het nieuwe onderkomen in de Holwert-Noord te bouwen, is de loop- en fietsafstand naar school voor de meerderheid van de leerlingen niet groter. De leerlingen zijn verdeeld over 13 groepen en worden begeleid door een team van ongeveer 20 onderwijsgevenden en onderwijsondersteuners.

Wethouder Peter Snijders van onderwijs zal morgenavond de medewerkers en de medezeggenschapsraad van de Parkschool persoonlijk nader informeren over de nieuwbouwplannen.