Gemeente Vlist


Beijersche ophaalbrug feestelijk geopend

In maart 2006 startte het hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard met de herbouw van de Beijersche ophaalbrug. De uitvoering was eind juni 2006 afgerond.

Op woensdag 5 juli 2006 is de Beijersche ophaalbrug in Vlist op feestelijke wijze heropend. De opening werd verricht door dijkgraaf Oosters, wethouder Noorlander en gedeputeerde Van Heijningen. Nadat zij in een bootje onder de geopende brug doorvoeren, knipten zij zich gezamenlijk een weg door de versiersels. Daarbij werden zij gadegeslagen door genodigden en geinteresseerde mensen uit de buurt.

Fotografie: John Wijntjes

De Beijersche ophaalbrug is vervangen omdat de brug in 1993 werd beschadigd bij een ongeval. Door tegenstrijdige belangen heeft het lang geduurd voordat begonnen kon worden met het vervangen van de brug. In maart 2006 kon toch gestart worden en het resultaat mag er zijn. De brug is iets breder en hoger geworden dan dat deze voorheen was. Voor de rest is de brug in de oude staat teruggebracht. Daarbij zijn ook delen van de oude brug gebruikt, zoals het sierwerk.

De vervanging van de brug is mogelijk gemaakt door Schieland en de Krimpenerwaard, de gemeente Vlist en de provincie Zuid-Holland.

Speech wethouder Noorlander bij opening Beijersche ophaalbrug (5 juli 2006)


---

| |