AutoRai

Populaire Nissan Note zeer waardevast

(7/11/2006)
Een goede investering. Zo mag het aanschaffen of leasen van de waardevaste Nissan NOTE wel genoemd worden. Dat blijkt uit een onderzoek naar de inruilwaarde van (lease)autoâs, dat het blad AutoWeek deze week gepubliceerd heeft. In het segment waarin de NOTE is ingedeeld, noteerde de compacte MPV de hoogste score: een 9,2. In een nieuwe rubriek publiceert AutoWeek ieder kwartaal de courantheid en de waardevastheid van (lease)autoâs, op basis van onderzoek in samenwerking met het onafhankelijke adviesbureau Fleet Support in Arnhem.

De onderzochte autoâs zijn door het blad ingedeeld in zes segmenten. In zijn segment eindigde de Nissan NOTE met voorsprong op de eerste plaats. In de rubriek van AutoWeek wordt een schaal gehanteerd van 1 tot 10. Met een 9,2 behaalde de NOTE tevens de hoogste score in het hele onderzoek.

Goede investering
Wie over een paar jaar een Nissan NOTE inruilt, kan dus een hoge inruilwaarde verwachten. De onderzoekers verwachten dat dit nieuwe model van Nissan de komende jaren erg gewild blijft. Het leasen en/of aanschaffen van de NOTE is daarom een goede investering met lage afschrijvingskosten en een hoge restwaarde. De door de het onderzoek gehanteerde courantheidsindex is gebaseerd op een leasecontract voor benzine- en dieselautoâs, met een inzetduur van vier jaar.

De uitkomst van het onderzoek komt niet als een verrassing. Al vanaf de introductie van de NOTE blijkt de compacte MPV hoog te scoren bij de prijsbewuste autoliefhebber.

De verkoopcijfers tonen dit aan. Inmiddels zijn er al ruim 4.000 exemplaren van deze echte familieauto verkocht. De Nissan NOTE is te koop voor prijzen vanaf 15.995 euro.

BedrijfsautoRAI.nl
Open Lieverdedealer.nl in een nieuw venster