1e persbericht van dinsdag 11 juli 2006

Eindhoven, 11-07-2006 o Berichten uit de regio

Eindhoven: Politie houdt drie jongens aan voor brandstichting

Agenten hebben maandagavond drie jongens uit Eindhoven aangehouden voor brandstichting. De jongens hadden in het park rondom de Klotputten, met behulp van benzine, een brandje gesticht. Nadat agenten het brandje uitgemaakt hadden, gingen ze op zoek naar de daders. Met behulp van een oplettende getuige konden ze omstreeks 22.30 uur een 16-jarige verdachte aanhouden. Rond 23.10 uur zijn ook een 14-jarige en een 16-jarige verdachte aangehouden door de politie. De jongens zijn meegenomen naar het politiebureau waar ze in verzekering zijn gesteld.

Eindhoven: Politie zoekt getuigen van mishandeling

De politie zoekt getuigen van een mishandeling op maandagavond op de Vestdijk. Tussen 20.00 uur en 20.15 uur reed een 22-jarige man uit Eindhoven op zijn bromscooter vanuit de Fellenoord richting het centrum. Zeven mannen stonden naast het fietspad waar de Eindhovenaar overheen reed. Eén van hen begon, waarschijnlijk in het Duits, tegen hem te schreeuwen. Deze man sloeg de bestuurder tegen zijn helm. De andere zes mannen schopten tegen de bromscooter. Toen het slachtoffer weg reed, werd er met een hard voorwerp, waarschijnlijk een bierflesje, naar hem gegooid. De politie is op zoek naar getuigen die de zeven blanke, kale mannen hebben gezien. Sommigen van hen droeg geen shirt. De politie vraagt getuigen zich te melden bij de politie Eindhoven-Centrum via 0900-8844.

Eindhoven: Politie zoekt getuigen van gewapende overval

Maandagavond heeft een overval plaatsgevonden bij een videotheek in de Brussellaan. Omstreeks 23.50 uur kwamen twee mannen de videotheek binnen. Een 36-jarige medewerker werd door één van de overvallers met een pistool gedwongen de kassa te openen, waarna geld werd weggenomen. De tweede overvaller bedreigde een 20-jarige medewerkster met een schroevendraaier. Uit haar tas werden een portemonnee en een telefoon ontvreemd. De eerste dader had een zwartkleurig pistool. Hij heeft een getint uiterlijk en is tussen de 1.75 meter en 1.80 meter lang. Hij wordt geschat tussen de 25 en 30 jaar oud en heeft een gezet postuur. Ook had hij een snor en een bril met goudkleurig montuur. Verder droeg hij een donkerkleurige sjaal voor zijn mond, donkerkleurige handschoenen, een donkergrijze jas met capuchon en een donkerkleurige broek. Hij sprak met een Marokkaans accent. De tweede dader had een platte schroevendraaier bij zich. Het gaat om een blanke man tussen de
1.70 meter en 1.75 meter lang. Hij is ongeveer 20 jaar oud en heeft donkere ogen en een dun postuur. Hij droeg een zwarte trui met capuchon en een donkere doek over zijn mond. Verder droeg hij een donkerblauwe lange sportbroek, lichte handschoenen en bruine sportschoenen. De politie wil graag in contact komen met getuigen van de overval. Zij kunnen contact opnemen met de politie in Woensel-Noord via 0900-8844.

Eindhoven: Beschonken automobilist aangehouden

In de nacht van maandag op dinsdag is omstreeks 3.45 uur op de Heezerweg een 46-jarige automobilist uit Someren aangehouden. Agenten zagen de man slingerend over de weg rijden en bijna een verkeersongeval veroorzaken. Nadat ze de man daarop aanspraken, hebben ze een ademtest bij hem afgenomen. Daaruit bleek dat hij teveel gedronken had. Op het bureau bleek hij een alcoholpromillage van ruim
1.40 te hebben. Tegen de man is proces verbaal opgemaakt. Ook is zijn rijbewijs ingevorderd.

Eindhoven: Politie houdt vrouw aan voor overlast

In de nacht van maandag op dinsdag is rond 3.00 uur een 20-jarige vrouw zonder vaste woon of verblijfplaats aangehouden in Woensel-Noord. De vrouw veroorzaakte overlast door meerdere malen op de deur van haar ouderlijke woning te bonken. Agenten waarschuwden de vrouw een aantal keer de straat te verlaten. Doordat ze dit weigerde, is ze aangehouden en meegenomen naar het bureau waar ze is ingesloten.

Gemert: Politie houdt naakte man aan

In de nacht van maandag op dinsdag heeft de politie rond 02.00 uur op de Zuid-Om een 46-jarige man uit Beek en Donk aangehouden. De man liep naakt naast zijn auto die geparkeerd stond naast de weg. Toen hij de agenten zag, ging hij in zijn auto zitten. De man beweerde naakt te lopen omdat hij het erg warm had. Hij is aangehouden voor schennispleging. De naaktloper is meegenomen naar het politiebureau waar hij een verklaring heeft afgelegd. Tegen hem is proces verbaal opgemaakt.