Politieberichten Eemland zuid, 10.00 uur

Utrecht, 11-07-2006

Diefstal uit auto

AMERSFOORT- Op maandagavond werd een autokraker aangehouden. Omstreeks 20.15 uur kreeg de politie de melding dat er werd ingebroken in een auto aan Juliettestraat. Met een goed signalement op zak keken agenten uit naar de verdachte. In de omgeving werd een 14-jarige jongen uit Amersfoort aangehouden. Hij voldeed aan het opgegeven signalement. De jongen bekende deels met de zaak te maken te hebben en werd ingesloten voor verhoor.

Rijden onder invloed

HOOGLAND- Op maandagavond werd omstreeks 23.50 uur een automobilist aangehouden omdat hij gedronken had. De 32-jarige man uit Amersfoort werd gecontroleerd op De Vier Akkers. Hij bleek te hebben gedronken en blies op het bureau 675 ug/l. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt en hij mocht tevens zijn rijbewijs inleveren.

AMERSFOORT- Op dinsdagochtend ging een automobilist onder invloed te voet vandoor. Omstreeks 03.20 uur wilden agenten een 23-jarige automobilist uit Amersfoort controleren op De Ganskuijl. De jongen kreeg een stopteken en de man stapte uit en rende direct hard weg. Agenten gingen achter de man aan en hij werd in een aangrenzende tuin aangetroffen. De Amersfoorter had gedronken en blies op het bureau 705 ug/l.