Harry van Bommel, Boris van der Ham, John Leerdam op de Spreeksteen

Harry van Bommel 9 juli, 13.30 u op de Spreeksteen, over de actie: 'help-sibel.nl'

AMSTERDAM, 20060704 -- Eindelijk komt de altijd drukke parlementarier Harry van Bommel er eens aan toe: Spreken op de Spreeksteen in het Oosterpark in Amsterdam, op zondagmiddag 9 juli om half twee. Het belooft een hete en drukke spreeksteen-zondagmiddag te worden. En niet omdat niemand het met Harry van Bommel eens zal zijn, in tegendeel wie is er nou niet voor deze steun aan de zwakbegaafde Sibel Yalvac die nu al 3 jaar vast zit voor vermeende drugssmokkel in Jakarta, Indonesie.


Zondag 9 juli op de Spreeksteen HARRY VAN BOMMEL dus. Er zal overigens genoeg tijd zijn om ook nog andere vragen te bespreken. Er is ten slotte net een kabinet gevallen, verkiezingen komen er dus vroeger of later zeker aan, en als Maurice de Hond gelijk krijgt, pakt de SP 30 zetels bij de komende verkiezingen, reden genoeg om Harry van Bommel bij wijze van 'levende stemwijzer', eens voor de Spreeksteen uit te nodigen.
De Spreeksteen is de 'speakers corner' van Amsterdam, opgericht na de moord op Theo van Gogh. De Spreeksteen nodigt sprekers van alle overtuigingen uit, om te laten horen hoe belangrijk vrijheid van meningsuiting en politieke vrijheid zijn voor onze maatschappij.

De Spreeksteen is vrij toegankelijk voor alle sprekers en ieder publiek! Niemand hoeft toestemming te vragen om te mogen spreken. En ook het debat is open voor iedereen.

Op 16 juli vervolgens o.a. GERDI VERBEET (PvdA) en JUPIJN HAFFMANS (ex-raadslid voor AADG).
Op 23 juli o.a. JOHN GORING (VVD Amsterdam).
Op 30 juli MEI LI VOS (van een alternatiefvoorvakbond.nl).
En Vele andere Sprekers.


OVERIGE INFO:

1) De SPREEKSTEEN gaat door. Vrij en onverveerd met:
de NIEUWE SITE die op handen is:
www.spreeksteen.nl/promo/momenten.html
2) Er wordt hard gewerkt aan het plaatsen van de vaste camera in het park bij de Spreeksteen...
3) SPREEKSTEEN TV (een voorproefje): www.spreeksteen.nl/spreeksteenshuffle.mov
4) Spreeksteen TV zal indien er voldoende financiering gevonden wordt, wekelijks een half uur gaan uitzenden op SALTO en via internet, en speeches, debatten, interviews en reportages omvatten.
5) Verder hopen we dat onze oproep aan ALLE BLOGGERS VAN NEDERLAND: om elke eerste zondag van de maand hun werk ten gehore te komen brengen op de Spreeksteen (net als New Yorkse bloggers doen), voet aan de grond vindt. Verruil het droge tikken van uw keyboard voor het applaus of woeste boe-geroep van publiek bij de Spreeksteen!




Stichting Spreeksteen Amsterdam