Vereniging Samengestelde Wedstrijd Mensport Nederland

Timmerman vlamt in Bredase marathon

08/07/2006

Nederlands team aan de leiding, Chardon behoudt derde plaats

Breda, 8 juli 2006
Theo Timmerman (Putten) heeft vandaag de marathon van de landenwedstrijd in Breda op zijn naam geschreven. Koos de Ronde (Hoogvliet) revancheerde zich in zijn favoriete onderdeel en eindigde als derde, waarmee het Nederlandse team momenteel aan de leiding gaat in het landenklassement. Ysbrand Chardon behoudt na de twaalfde plaats in de marathon zijn derde plaats in het individuele tussenklassement.

`Het liep super, maar het was een pittige marathon,' verklaart een zeer tevreden Timmerman. `Deze marathon paste mij precies en ik heb overal risicovrij en safe kunnen rijden. Het was een technisch zeer zware maar mooie marathon en ik ben heel tevreden over mijn paarden. Het was voor een van mijn paarden pas de derde marathon en mocht ik voor het WK in Aken geselecteerd worden, dan maak ik gebruik van dit span.' Timmerman steeg met zijn winst naar de vijfde plaats in de tussenstand. Koos de Ronde was uitstekend op weg in de Bredase marathon en wist in vier van de acht hindernissen de snelste tijd neer te zetten, maar in een van de hindernissen kwam zijn span even tot stilstand toen een streng over een paal vast kwam te zitten. Gelukkig was het euvel snel verholpen, maar de kans op de marathonoverwinning hierdoor ging helaas aan hem voorbij. De Ronde klom wel naar de tiende plaats in het klassement, net achter het vierde A-kaderlid Edwin van der Graaf (Honselersdijk).
De Amerikanen verspeelden hun koppositie in het individuele-en landenklassement nadat Weber strafpunten opliep in het staptraject en Johnson moest opgeven in de eerste hindernis. De Zwitser Werner Ulrich gaat aan de leiding, voor de Belg Felix Brasseur. Chardon staat op slechts vier punten verschil van de leider en heeft nog alle kans te stijgen in het klassement, mits hij morgen tijdens de afsluitende vaardigheidsproef de lei schoon weet te houden.

Uitslag marathon CAIO Breda:

Stand individueel klassement na 2 onderdelen:

1. Werner Ulrich (Sui) 144,53

2. Felix Brasseur (Bel) 146,44

3. Ysbrand Chardon (Schipluiden) 148,03
5. Theo Timmerman (Putten) 153,08
9. Edwin van der Graaf (Honselersdijk) 159,06
10. Koos de Ronde (Hoogvliet) 160,57

Stand landenklassement na 2 onderdelen:

1. Nederland 292,78

2. België 298,72

3. Hongarije 313,88

Bron: KNHS
De volledige uitslag vindt u op:

www.hoefnet.nl/drivingresults/2006/NED/BREDA.20060707.20060709