Arriva

Pieterburen beter bereikbaar

Extra bussen en extra voordelige combikaart voor openbaar vervoerreizigers naar Pieterburen

Van zaterdag 8 juli tot en met zondag 3 september rijden dagelijks extra bussen van Baflo naar Pieterburen voor bezoekers van de Zeehondencrèche en starters van de Pieterpad-route.
De totale reistijd van station Groningen tot Pieterburen is dan slechts 30 minuten. Een speciale combikaart geeft recht op een retour met de trein naar Baflo, de bus tot Pieterburen en toegang tot de Zeehondencrèche.

De verbeteringen zijn tot stand gekomen door samenwerking van Zeehondencrèche Pieterburen en OV-bureau Groningen Drenthe. Doel is om meer mensen de mogelijkheid te bieden per openbaar vervoer naar Pieterburen te reizen. De vele extra activiteiten rondom het 35-jarig jubileum van de Zeehondencrèche zullen meer bezoekers trekken. Door het aanbieden van een combikaart kunnen mensen op een snelle en makkelijke manier per openbaar vervoer naar Pieterburen reizen waardoor parkeerproblemen in het dorp vermeden worden.

Behalve voor bezoekers van de Zeehondencrèche is de goede bereikbaarheid ook gunstig voor starters van de Pieterpad-route, wadlopers en andere bezoekers van Pieterburen. Kijk voor meer informatie over de zeehondencrèche op www.zeehondencreche.nl.

Tijden: Elk uur aansluitend op de trein vanaf Groningen Centraal van 8:31 uur tot en met 20:31 uur. Vanuit Pieterburen van 9:26 uur tot en met 22:25 uur. Meer informatie over de dienstregeling van lijn 68 Pieterburen-Baflo(-Leens) en terug vindt u hier.

Combikaarten: volwassenen betalen 8 euro, kinderen van 4 t/m 11 jaar 5 euro. (retour per trein vanaf Groningen naar Baflo, busretour van Baflo naar Pieterburen en entree Zeehondencrèche). Deze kaarten zijn te koop bij de Arriva store in Groningen. Voor alleen de busreis van Baflo naar Pieterburen kan ook een eurokaartje worden gekocht.