Rabo Champions Trophy Women

Oranje verzuimt zichzelf te belonen met doelpunt

Het Nederlands dameselftal heeft de eerste wedstrijd van de Champions Trophy met 0-0 gelijkgespeeld tegen Australië. Oranje maakte gezien het aantal kansen het meest aanspraak op de overwinning, maar miste precisie in de afwerking. Zo liet de ploeg van Marc Lammers onder meer negen strafcorners onbenut.

Nederland trok na het eerste fluitsignaal meteen massaal ten aanval. Australië werd onder druk gezet en zag Oranje een paar goede kansen creëren. Sylvia Karres (slapshot) en Minke Smabers (backhand) waren dichtbij de openingstreffer, maar misten op een haar na het doel. De eerste keer dat Australië in de beurt van het Nederlandse doel kwam, was pas na een kwartier. De strafcorer van Nikki Hudson leverde echter niets op.

Haperende corner

Gaandeweg de eerste helft moest Nederland vanwege het hoge tempo in de eerste twintig minuten wat gas terugnemen en kwam Australië beter in de wedstrijd. Dat het eerste bedrijf zonder doelpunten werd afgesloten kwam vooral dankzij haperende strafcorners. Nederland mocht het vier keer proberen, maar zowel Maartje Paumen als Minke Booij hadden geen succes. Daartegenover stonden drie verprutste korte hoekslagen voor Australië. Nikki Hudson probeerde het met een slag, Angie Skirving lanceerde een sleeppush en Karen Smith produceerde weer een slag.

Onder druk

In de tweede helft was het opnieuw Oranje dat het beste uit de startblokken kwam. De ploeg van Marc Lammers zocht steeds de weg naar voren, waardoor Australië onder druk kwam te staan. Het leverde Oranje binnen vijf minuten evenzoveel strafcorners op. Maar waar Nederland in de eerste helft al moeite had met de uitvoering, ging het ook in de tweede helft nog niet soepel. De vijf corners leverden geen doelpunt op. Het was een schot van Sylvia Karres dat nog het meest gevaarlijk was.

Magere uitslag

Terwijl Oranje aanval na aanval produceerde, loerde Australië op een snelle counter. Die kwam er ook, met captain Nikki Hudson als eindstation. Lisanne de Roever, door Marc Lammers in het doel verkozen boven Eveline de Haan, keerde het schot met haar legguards, waardoor op het scorebord 0-0 bleef staan. Gezien het aantal kansen was dat een magere uitslag voor Oranje. In de slotminuut schoot Karres nog een keer rakelings langs het doel. Morgen is Duitsland de volgende tegenstander. (DvdB)