Rabo Champions Trophy Women

Argentinië heeft 'n makkie aan black sticks

Argentinië had op de openingsdag weinig moeite met Nieuw Zeeland. De ploeg van Gabriel Minadeo won vrij eenvoudig met 3-0 dankzij doelpunten van Alejandra Gulla, Soledad Garcia en Luciana Aymar.

Argentinië begon bijzonder aanvallend aan het duel. Het drong Nieuw Zeeland ver terug op eigen helft en kreeg via Soledad Garcia en Luciana Aymar al in de eerste minuten twee opgelegde kansen om de score te openen. Het was aan de Nieuw Zeelandse keepster Beth Jurgeleit te danken dat beide doelpogingen er niet in gingen. In de openingsfase van de wedstrijd eiste sterspeelster Luciana Aymar meteen een hoofdrol op. Ze stak herhaaldelijk het middenveld over en forceerde een paar strafcorners. Eentje ervan werd door Alejandra Gulla tot doelpunt gepromoveerd. Na de 1-0 bleef Argentinië domineren en vlak voor rust had het de wedstrijd eigenlijk al in de knip. Nieuw-Zeeland verdedigde niet sterk en zag Soledad Garcia vijf minuten voor rust de 2-0 maken.

Feestje

In de tweede helft opende Argentinië opnieuw sterk. Dankzij Luciana Aymar werd het snel 3-0 en een afstraffing voor Nieuw Zeeland dreigde. De ploeg van Ian Rudledge rechtte echter de rug en voorkwam dat Argentinië nog verder kon uitlopen. Na afloop vierden de Argentijnse speelsters een klein feestje. `We hebben de eerste wedstrijd goed gespeeld. Nu kunnen we ons opmaken voor het duel met China', zei Aymar na afloop. (DvdB)