2e persbericht van zaterdag 8 juli 2006

Eindhoven, 08-07-2006

Beek en Donk: Moordwapen aangetroffen; Tilburger opgepakt

Vrijdagavond heeft het rechercheteam van de politie een 26-jarige Tilburger aangehouden. De rechercheurs, die de moord op een 31-jarige man uit Beek en Donk onderzoeken, hebben bij de Tilburger het vuurwapen gevonden waarmee de moord is gepleegd. De Tilburger had het wapen gekocht zonder te weten dat met dat wapen de moord was gepleegd. De man is vandaag, na uitgebreid te zijn verhoord, in vrijheid gesteld. Hij zal worden vervolgd voor het kopen en het in bezit hebben van een vuurwapen.

De politie hield eerder op woensdag 28 juni twee mannen en een vrouw aan. De drie komen uit Eindhoven en zijn allemaal 25 jaar oud (zie ook 3e persbericht van woensdag 28 juni en persbericht 6 juli nr. 1). Zij worden verdacht van betrokkenheid bij de dood van de man uit Beek en Donk. Zijn stoffelijk overschot werd donderdag 8 juni, even na middernacht, op de Kloostertuin in Beek en Donk gevonden. Het onderzoek van de politie kan nu worden afgerond. De drie eerdere verdachten werden vrijdag 30 juni jl. voorgeleid aan de rechter commissaris. De 25-jarige vrouw is inmiddels in vrijheid gesteld. Zij blijft als verdachte in deze zaak aangemerkt. De twee mannen zitten nog steeds in voorlopige hechtenis. Zij worden als de hoofdverdachten beschouwd.

Eindhoven: Politie pakt twee autodieven na achtervolging

Zaterdag rond 3.00 uur hebben politieagenten twee Polen aangehouden. De twee, 28 en 23 jaar oud, werden door de agenten opgemerkt toen ze met hun auto via de Emmasingel de busbaan van de Mathildelaan opreden. Bij het zien van de politie ging de bestuurder er vandoor. Hij reed zich echter klem bij de ingang van de parkeergarage. Daar reed de bestuurder nog tegen een paal in de hoop aan de agenten te kunnen ontkomen. Een van de twee inzittenden kon direct in de kraag gevat worden. De andere man zette het op een lopen maar een agent wist de man uiteindelijk op het Eindje te arresteren. De auto, een Volkswagen Passat, was in Eindhoven gestolen. Ook vonden de agenten later inbrekersmateriaal dat een van de twee tijdens zijn vlucht weggegooid had. De twee Polen zijn voor verder onderzoek de cel ingaan.

Eindhoven: Diefstal auto

In de nacht van vrijdag op zaterdag is aan het Cassandraplein een beige Mitsubishi Lancer met het kenteken RX-50-DB gestolen.

Eindhoven: Vrouw gewond bij verkeersongeval

Een tachtigjarige vrouw uit Eindhoven is zaterdagmorgen rond 10.00 uur gewond geraakt bij een verkeersongeval op de kruising Hoogstraat en Kreeftstraat. De vrouw fietste over de Hoogstraat en sloeg op de kruising met de Kreeftstraat links af. Ze gaf een tegemoetkomende auto, bestuurd door een 43-jarige Eindhovenaar geen vrije doorgang. De vrouw is met beenletsel naar een ziekenhuis gebracht.

Son: Dronken achter het stuur van brommobiel

De politie heeft zaterdag rond 5.00 uur op de Henrik Veenemanstraat in Son een 24-jarige Veldhovenaar aangehouden. De man zat dronken achter het stuur van zijn brommobiel. De politie stelde bij hem een alcoholpromillage van ruim 1,3 vast. De man heeft een rijverbod gekregen en er wordt proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

Helmond: Drie jeugdige inbrekers op heterdaad gepakt

De politie heeft zaterdag rond 4.00 uur op De Kegelbaan in Helmond twee jongens en een vrouw aangehouden. Ze hadden kort daarvoor ingebroken bij een kledingzaak aan de Ameidestraat. Daar werd de toegangsdeur opengebroken en nam het drietal een aantal dure poloshirts weg. Een oplettende getuige wees politieagenten de vluchtroute van het drietal. Met de buit nog bij zich werd het drietal op de Kegelbaan aangehouden. Het gaat om een jongen van vijftien die als ongewenste vreemdeling te boek staat. Hij is overgedragen aan de vreemdelingenpolitie. De tweede jongen komt uit Helmond en is zeventien jaar oud. De vrouw is een 18-jarige Helmondse.

Oirschot: Zeven fietsen gestolen, politie zoekt getuigen

In de nacht van vrijdag op zaterdag is er ingebroken in twee schuurtjes aan de Agnes van Kleefstraat. Bij twee andere schuurtjes bleef het bij een poging tot inbraak. Uit de schuurtjes, die gezamenlijk bezit zijn van bewoners van het bejaardencentrum, zijn zeven fietsen gestolen. De politie sluit niet uit dat er een bestelauto of busje gebruikt is om de gestolen fietsen te vervoeren. Eventuele getuigen worden verzocht contact op te nemen met de politie van Oirschot tel. 0900 8844.

Oirschot: Hoveniersgereedschap gestolen

Tussen woensdagmiddag en zaterdagmiddag is er ingebroken in een schuur bij een bedrijf aan de Eindhovensedijk. De dieven wisten een deur te openen en hebben hoveniersgereedschap gestolen. Er worden onder meer twee bosmaaiers, een kettingzaag en een trilplaat vermist.