Korps Landelijke Politiediensten

In drie kwartier 107 keer onder het rode kruis door

Hulpverlening ernstig in gevaar

Gouda, 08-07-2006 o De Verkeerspolitie van het Korps landelijke politiediensten, unit Waddinxveen, heeft vrijdag 7 juli 2006 in de avondspits in drie kwartier tijd 107 bestuurders bekeurd die rode kruizen negeerden nabij verkeersongevallen op de rijksweg A12 in de gemeente Gouda.

De rode kruizen waren aangebracht bij aanrijdingen met gewonden om de hulpverleners de gelegenheid te geven hun werkzaamheden veilig uit te kunnen voeren. Deze ongevallen zijn afgehandeld door de politie Hollands Midden. Het KLPD zorgde voor de beveiliging van de plaats van het ongeval. De 107 bestuurders die de rijstrook volgden, waar boven een rood kruis was aangebracht, krijgen binnenkort de bekeuring van 130 euro thuis gezonden. Eerder deze week werden op hetzelfde traject 35 bestuurders in een kwartier betrapt op het negeren van het rode kruis.

De Verkeerspolitie van het KLPD benadrukt dat door het negeren van deze verkeerstekens de hulpverlening in gevaar kan worden gebracht en zal in voorkomende gevallen hiertegen repressief optreden.