Politie Gelderland-Zuid

Politie onderzoekt gewapende overval op winkel

Wijchen, 08-07-2006 o Zaterdagmorgen omstreeks 08.40 uur vond een overval plaats op een winkel aan de Touwslagersbaan in het winkelcentrum van Wijchen. Drie gemaskerde mannen bedreigden het aanwezige personeel met een wapen en eisten geld. De daders zijn er met een onbekend geldbedrag te voet vandoor gegaan. Niemand raakte gewond.

De politie heeft onmiddellijk een onderzoek opgestart. In de omgeving is een buurtonderzoek gehouden, bij omwonenden en nabij gelegen winkelpanden en de Technische Recherche kwam ter plaatse voor sporenonderzoek. In welke richting de daders zijn gevlucht is onbekend. Met meerdere politiewagens is in de omgeving nog gezocht.

Van het signalement van de daders is het volgende bekend. Zij zouden een licht getinte huidskleur hebben, ongeveer 1.75 à 1.80 meter lang zijn en tussen de 20 tot 25 jaar. De mannen spraken met een buitenlands accent. Twee daders droegen een overal, eentje rood van kleur, de ander oranje. De derde dader droeg een blauwe spijkerbroek en grijs vest met capuchon. Een dader droeg een donkere pet.

Politie zoekt getuigen
De politie is op zoek naar getuigen. De overval vond plaats vlak voor openingstijd. Het kan zijn dat mensen, bijvoorbeeld leveranciers of winkeliers in de buurt, rond het tijdstip van de overval iets bijzonders is opgevallen in de Touwslagersbaan of in de directe omgeving. Ook mensen die menen de drie mannen te (her)kennen op basis van de gegeven signalementen worden verzocht om dit te melden aan de Districtsrecherche in Wijchen via telefoonnummer 0900-8844. (08)