Rabo Champions Trophy Women

Voorzichtig Duitsland sluipt langs China

Duitsland is de Rabo Champions Trophy 2006 begonnen met een overwinning op China. De ploeg van Markus Weise keek bij de rust nog tegen een 1-2 achterstand aan, maar sleepte dankzij een goede tweede helft een 3-2 overwinning uit het vuur. Captain Marion Rodewald kwam niet in actie. De Duitse is ziek en mist morgen ook het duel met Nederland.

Duitsland opende het eerste duel van de Trophy voorzichtig. De olympisch kampioen wilde niet in de counter van China lopen en hield daarom veel speelsters achter de bal. Toch was het niet China, maar Duitsland dat op voorsprong kwam. Fanny Rinne sleepte in de zesde minuut een strafcorner tegen de touwen. De Chinese keepster Meng Yi Zhang was kansloos.

Duwtje

Na de openingstreffer bleef Duitsland volharden in de defensieve stijl. China kwam steeds beter in de wedstrijd en trok via een fraai schot van Zhen Sun de stand gelijk. De Aziatische ploeg drukte daarna door en scoorde voor de rust ook de 1-2. Hong Xia Li gaf de bal het beslissende duwtje. De Chinese bondscoach Kim Chang Back hoopte dat zijn ploeg in de tweede helft het goede spel kon vasthouden, maar in plaats daarvan zag hij Duitsland het initiatief nemen. `Wij hebben de tegenstander in de tweede helft te weinig onder druk gezet. We lieten ons te veel in de verdediging drukken.'

Domineren

Duitsland koos in de tweede helft voor een wat agressievere aanpak. China werd sneller onder druk gezet en dat leverde meteen een paar kansen op. Nadine Ernsting-Krienke was de eerste die profiteerde. Ze schoof de 2-2 in het Chinese doel. Na de gelijkmaker bleef Duitsland domineren en de 3-2 van Maike Stoeckel was dan ook niet meer dan verdiend. `Een goed begin van het toernooi', was na afloop de logische reactie van de Duitse bondscoach Markus Weise.

Zieke Rodewald

Ondanks de eerste zege temperde Weise de verwachtingen. `De meeste speelsters zijn pas een week klaar met de competitie en zijn dus vermoeid. Dat zal tijdens dit toernooi nog wel wat erger worden, maar daar moeten we maar mee omgaan.' Weise liet alvast weten dat de zieke Marion Rodewald pas op z'n vroegst aanstaande dinsdag weer zal spelen. De Duitse captain mist dus morgen het duel met Nederland. `Ze heeft penicilline gekregen en moet nu eerst herstellen. Er is geen reden om risico met haar te nemen.' (DvdB)