Politie Gelderland-Zuid

Verkeersongeval met quad

Politieonderzoek gestart

Wijchen, 08-07-2006 o De politie in met een onderzoek gestart naar aanleiding van een ongeval met een quad vrijdagavond rond 21.45 uur op het Kavelpad, tussen de rotonde met de Donkelstraat en het viaduct over de A326, in Wijchen. Een passant belde naar 112 dat iemand gewond op straat lag.

De politie trof daar een gewond persoon aan, maar geen voertuig. Het ambulancepersoneel verleende inmiddels eerste hulp aan de ernstig gewonde jongen, van 15 jaar uit Wijchen. Hij is naar het UMC St. Radboud overgebracht. De agenten spraken met diverse getuigen en omstanders. Er zouden vermoedelijk vier personen met vier quads van de plaats van het ongeval zijn weggereden.

Nader onderzoek leidde naar een woning in Wijchen waar ook de vier jongeren aanwezig waren die vermoedelijk bij het ongeval waren betrokken. Een 17-jarige Wijchenaar, die mogelijk de quad bestuurde waarmee het ongeval plaatsvond, is als verdachte aangehouden en naar het politiebureau overgebracht. De 17-jarige is in verzekering gesteld.

Op het terrein werd ook een beschadigde quad aangetroffen. Deze is in beslag genomen voor nader technisch sporenonderzoek door het team Verkeersongevallenanalyse. Dit team heeft ook ter plaatse op de weg sporen onderzocht.

De toedracht van het ongeval is in onderzoek. De politie is bezig met het opnemen van verklaringen van de verdachte, betrokkenen en getuigen. (08)