1e persbericht van zaterdag 8 juli 2006

Eindhoven, 08-07-2006

Eindhoven: Ruziemaker opgepakt

De politie heeft vrijdagavond rond 22.10 uur in de Rechtestraat een 16-jarige jongen uit Eindhoven aangehouden. De jongen was die avond al eerder door de politie gewaarschuwd omdat hij op straat ruzie maakte met anderen. Toen een politieman hem weer ruzie zag maken met een jongen werd hij aangehouden. De jongen, die flink onder invloed was van alcohol, beledigde de agent en verzette zich tegen zijn aanhouding. Na zijn aanhouding is er op het politiebureau proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

Eindhoven: Twee mannen mishandelen vrouw

De politie heeft zaterdag om 2.20 uur op de Vestdijk in Eindhoven twee Tilburgers ( 21 en 22 jaar oud) aangehouden. De twee mannen hadden een 22-jarige vrouw uit Tilburg flink mishandeld. De vrouw liep met haar vriend op de Vestdijk toen ze daar de twee Tilburgers tegenkwam. Een van hen was haar ex-vriend. Zonder dat daartoe aanleiding was werd de vrouw door die ex-vriend geslagen en geschopt. De andere Tilburger schopte de vrouw onderuit. De ex-vriend pakte de vrouw daarna in een verwurging. Politieagenten konden de vrouw ontzetten. De twee Tilburgers zijn op het politiebureau ingesloten. Het slachtoffer liep flinke kneuzingen op en moest zich later in een ziekenhuis aan haar verwondingen laten behandelen.

Eindhoven: Rijbewijs ingenomen van dronken automobiliste

De politie heeft zaterdag om 3.00 uur het rijbewijs ingenomen van een twintigjarige vrouw uit Horst. Bij een politiecontrole op de Dommelstraat werd geconstateerd dat de vrouw met alcohol op achter het stuur van haar auto zat. De politieagenten stelden een alcoholpromillage van 1,3 bij de vrouw vast. Haar rijbewijs is daarom ingenomen en tegen haar wordt proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Aanpak huiselijk geweld

De politie heeft zaterdag om 4.00 uur in zijn woning in het stadsdeel Tongelre een 41-jarige inwoner van Eindhoven aangehouden. De man had tijdens een ruzie met zijn vrouw haar ernstig bedreigd. In het bijzijn van politieagenten bedreigde de man zijn vijfjarige dochter en zijn vrouw nogmaals met de dood. De man is in het kader van de aanpak van huiselijk geweld op het politiebureau ingesloten.

Nuenen: Politie pakt amokmaker op

De politie heeft vrijdagavond rond 23.10 uur in het Park in Nuenen een 35-jarige man uit die plaats aangehouden. De man had zonder enige aanleiding een 18-jarige man uit Eindhoven mishandeld. De man zette daarbij ook nog een paar andere mannen aan om de Eindhovenaar te mishandelden. Het slachtoffer lief daarbij diverse kneuzingen op aan zijn hoofd. De amokmaker is op het politiebureau ingesloten.

Deurne: Politie pakt man op na vernieling ruit ziekenhuis

Zaterdagmorgen rond 5.00 uur heeft de politie op de Dunantweg een 43-jarige man uit Deurne aangehouden. De man had kort daarvoor met een baksteen een ruit ingegooid bij het ziekenhuis. De man vertelde aan de agenten dat hij dat deed omdat hij onderdak wilde in het politiebureau. Op het politiebureau is proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

Deurne: Man opgepakt na zinloos geweld

De politie heeft zaterdag om 2.45 uur in de Molenstraat in Deurne een 24-jarige man uit die plaats aangehouden. Hij had zonder dat daartoe maar enige aanleiding was een 16-jarige jongen uit Liessel mishandeld. De jongen liep daarbij flinke kneuzingen aan zijn hoofd op. Hij wist de politieagenten niet meer te vertellen wat hem overkomen was. Omstanders die getuigen waren van het voorval waarschuwden de politie en bevestigden dat de jongen zonder enige aanleiding geslagen werd door de Deurnenaar. De geweldpleger verzette zich hevig tegen de politieagenten die hem wilden aanhouden. De man is na zijn aanhouding op het politiebureau vastgezet.

Gemert: Politie haalt dronken automobilist van de weg

De politie heeft zaterdag om 3.30 uur op de Virmundtstraat in Gemert een 19-jarige man uit Gemert achter het stuur van zijn auto gehaald. Politieagenten zagen de man op het Binderseind met zijn auto wegrijden waarbij hij een trottoir opreed. Enkele voetgangers moesten opzij springen om niet door de auto geraakt te worden. Iets verderop, op het Ridderplein, raakte de bestuurder met zijn auto de spiegel van een parkeerde auto. De politieagenten wisten de auto van de man op de Virmundtstraat aan de kant te zetten. De agenten stelden bij de jeugdige bestuurder een alcoholpromillage van 1,7 vast. Zijn rijbewijs is achtergebleven op het politiebureau. Tegen de inwoner van Gemert wordt proces-verbaal opgemaakt.