Politie Twente

Persberichten Politie Twente 8 juli 2006

Autokraker aangehouden

Enschede

Vrijdagmorgen 7 juli om ongeveer 06.30 uur zagen surveillerende politiemensen een persoon lopen over de Broekheurnering in Enschede. De beide politiemensen herkenden de man als een 28 jr. Enschedeer en controleerden hem. In zijn bezit had hij een rugzak waarin o.a. enkele autoradio's werden aangetroffen. Omdat het vermoeden bestond dat deze autoradio's van diefstal afkomstig waren, werd de man aangehouden en aan het bureau opgesloten. In de loop van de vrijdag werd van een zestal inbraken in auto's aangifte gedaan, vier voltooide en twee pogingen, vanuit de woonwijk in de omgeving van de Broekheurnering waar de 28 jr. werd aangetroffen. In zijn kleding werden goederen aangetroffen die uit een van de auto's die was opengebroken waren verdwenen. De verdachte is voor verder onderzoek in verzekering gesteld. (06-086365)

Automobiliste negeert tot twee keer toe rijverbod

Hengelo / Goor

Politiemensen controleerden zaterdagmorgen 8 juli om ongeveer 01.00 uur een 31 jr. vrouw uit Goor op de Uitslagsweg in Hengelo. De politiemensen roken een sterke alcohollucht bij de vrouw. Omdat de vrouw nog niet rijdend in haar auto, waar ze bij stond, was gezien, werd volstaan met het geven van een rijverbod voor de duur van twee uur. Haar werd medegedeeld dat het negeren van dit rijverbod een misdrijf is. Omdat de politiemensen het vermoeden hadden dat de vrouw toch wel eens zou kunnen gaan rijden werd een eindje verderop postgevat. Het vermoeden kwam uit want na ongeveer 3 minuten kwam de 31 jr. aanrijden en reed vanaf de Uitslagsweg de Leefsmastraat in waar ze aan de kant werd gezet. Hier werd de vrouw aangehouden en meegebracht naar het bureau. De auto werd afgesloten en de sleutels werden ingenomen. Ook twee mannelijke inzittenden van de auto hadden te veel aan bachus geofferd en waren niet in staat de auto te besturen. Aan het bureau wees de ademanalyse 0,8 promille uit en diverse proccessen verbaal zijn de 31 jr. aangezegd, waarna zij samen met de twee mannen het bureau weer verliet. Omdat de politiemensen e.e.a. nog niet vertrouwden werd de plaats waar de auto was achtergebleven, de sleutels lagen nog aan het bureau, gecontroleerd. De auto bleek verdwenen. Een en ander werd doorgegeven en de vrouw werd om 02.50 uur, samen met de twee mannen, rijdend in de auto aangetroffen in haar woonplaats aan de Lindelaan. Opnieuw is de vrouw aangehouden en zal een tweede proces-verbaal voor het rijden terwijl een rijverbod was opgelegd, worden opgemaakt. (06-086906 / 06-086948)

Ruit vernield en rijbewijs kwijt na rijden onder invloed

Almelo

Zaterdagmorgen 8 juli om ongeveer 02.55 uur werd gemeld dat van een woning aan de Gebroeders van Doorenstraat in Almelo een ruit van de voordeur was vernield. De dader, doorgegeven werd dat het om een 42 jr. man uit Almelo ging, zou zijn weggereden in zijn auto en onder invloed van de nodige alcohol verkeren. Rijdend op de Kolthofsingel in Almelo werd de auto van de 42 jr. gesignaleerd en aan de kant gezet. Aan de Gebroeders van Doorenstraat werd geconstateerd dat inderdaad een ruit van de voordeur van de woning van een 37 jr. bewoonster was vernield. De 42 jr. werd aangehouden en meegenomen naar het bureau. Aan het bureau weigerde hij, ook na vordering daartoe, elke medewerking aan de ademanalyse in verband met zijn alcoholgebruik. Zijn rijbewijs is hiervoor ingevorderd en proces-verbaal wordt opgemaakt. Voor de vernieling van de ruit is hij voor de rest van de nacht opgesloten. In de loop van de zaterdag is hij afgehoord en proces-verbaal wordt ook hiervoor opgemaakt. (06-086944 /06-086950)

Jan Camphuis: 053-4555588


---- --