Politie Zeeland


---


W-2620-2006 Woninginbraken, Domburg
Vrijdagavond werd ingebroken in twee woningen aan de Schelpweg.
Uit de woningen werden digitale camera's en MP3-spelers. Uit een van de woningen werd ook nog een onbekend geldbedrag weggenomen.

Z-2621-2006 Rijden onder invloed, Retranchement
Op de Kanaalweg in Retranchement werd vrijdag omstreeks 23.50 uur een 28-jarige automobilist uit de gemeente Sluis betrapt op rijden onder invloed.
De man had meer dan 3 1/2x de toegestane hoeveelheid alcohol gedronken. Zijn rijbewijs werd ingenomen en hij kreeg een dagvaarding uitgereikt.

Z-2622-2006 Brand in Clinge
Zaterdag omstreeks 00.40 uur ontstond brand in een schuur in de 's-Gravenstraat in Clinge.
In de schuur bevonden zich 12 kalveren, hooi en stro. De kalveren werden met behulp van omwonenden uit de schuur gehaald en elders ondergebracht. Een van de dieren kon niet tijdig uit de schuur worden gehaald. De brandweer kreeg bij het blussen van de brand hulp van de brandweer uit Sint Gilles Waes. De oorzaak van de brand is nog onbekend en hiernaar zal een onderzoek worden ingesteld.

O-2623-2006 Rijden onder invloed
Kapelle: Op de A58 bij Kapelle raakte zaterdag om 04.30 uur een 51-jarige automobilist uit Putte met zijn auto van de weg.
De man bleek ongeveer 3 1/2x de toegestane hoeveelheid alcohol te hebben gedronken en reed in een auto die niet APK-gekeurd was. De bestuurder moest zijn rijbewijs inleveren; zijn auto raakte beschadigd.

Renesse: Op de Roelandsweg in Renesse moest een 26-jarige automobilist uit Hellevoetsluis zaterdag om 03.15 uur zijn rijbewijs inleveren.
Hij had ongeveer 2 1/2x de toegestane hoeveelheid alcohol gedronken.

O-2624-2006 Aanrijding in Oosterland
Op de Langeweg vond vrijdag om 21.40 uur een aanrijding plaats.
Een 16-jarige bromfietser uit de gemeente Schouwen-Duiveland reed over de Langeweg in de richting van de Verlorenkostweg. Hij hield niet voldoende rechts en kwam in botsing met een tegemoetkomende bedrijfsauto, bestuurd door een 42-jarige man uit dezelfde gemeente. De bromfietser raakte gewond aan zijn been en werd naar het ziekenhuis in Goes gebracht. Zijn bromfiets werd vernield, de auto raakte beschadigd.

O-2625-2006 Diefstal portemonnee, Zierikzee
In een winkelpand in de Lange Nobelstraat werd vrijdag tussen 16.45 en 17.25 uur de portemonnee van een 85-jarige vrouw uit die plaats gestolen.
De portemonnee, met daarin enkele tientallen euro's en persoonlijke papieren waaronder een betaalpas, werd in een onbewaakt ogenblik uit haar winkelwagen weggenomen. Later werd met de pas een onbekend geldbedrag gestolen.


---- --